MONDO INTERVJU

"Vošin Pančev" za MONDO otkrio šta mu je Stojković rekao pred penal

Autor Jovan Terzić

Ako pogodi, Vojvodina osvaja Kup Srbije. Naspram sebe ima golmana koji je svojevremeno odbranio penale Kasanu i Podolskom i koji pokušava da mu poremeti misli...

Izvor: MN PRESS

/Piše: Jovan Terzić/

Proleter Novi Sad, Voždovac, Crvena zvezda, Borac Čačak, Radnički Niš i Vojvodina. 

Uz Nikolu Drinčića, lijevi bek Stefan Đorđević je vejrovatno fudbaler u kog Nenad Lalatović ima najviše poverenja! Pomenuta lista su imena klubova u kojima su njih dvojica sarađivali proteklih 10 godina. 

Prije tri dana stigao je i prvi zajednički trofej. Za sada jedini u Lalatovićevoj trenerskoj, a Đorđevićevoj igračkoj karijeri.

U finalu Kupa Srbije za sezonu 2019/20. Vojvodina je pobijedila Partizan, poslije penala koje je svojim preciznim udarcem u četvrtoj seriji okončao upravo Đorđević.

Iako mu je pred šut prišao Vladimir Stojković - između ostalog poznat i po tome što je kao golman Crvene zvezde uhvatio "Panenku" Antoniju Kasanu iz Rome u utakmici tadašnjeg Kupa UEFA, a na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi odbranio penal njemačkom reprezentativcu Lukasu Podolskom - 29-godišnji "lala" je ostao hladnokrvan. 

Pokušao je iskusni Stojković da mu poremeti koncentraciju, ali nije uspio. Šta mu je rekao, otkrio je Đorđević u razgovoru za MONDO. 

"Čekam te, ide po sredini", pokušao je Partizanov golman da pogodi, ali je umkesto toga usledio milimetarski precizan šut u njegovu desnu stranu. Iako je Stojković "pročitao" gdke će Đorđević šutirati, lopta je završila u "maloj mreži".

"To su uobičajene psihološke igre. Svako se bori za sebe i svoj klub. On je svakako odličan golman, ima dva Mundijala iza sebe.... Ali, i da sam promašio sve bi bilo u redu, jer je Drinčić trebalo da šutira poslije mene", ispričao nam je lijevi bek Novosađana i dodao da nije od onih koji "zapinju" kada šutiraju penale.

"Najlakše je šutnuti jako, ali je mnogo bitnije biti precizan", istakao je, a samo se zadovoljno osmjehnuo na konstataciju da bi mogao da dobije nadimak "Vošin Pančev",  kao aluzija na Zvezdinog centarfora čijim golom sa bijele tačke je riješeno finale Kupa šampiona u Bariju 1991. 

MOGLO JE I 3:0

Vojvodina je do 81. minuta finalne utakmice vodila 2:0, ali je Partizan uspio da izjednači i izbori produžetke. U dodatnih pola sata nije bilo mnogo uzbuđenja, pa je pobkednik odlučen penalima. Đorđević smatra da je to trebalo da se desi mnogo prije. "Moglo je da bude i 3:0, ali su Vukadinović, Mrkaić i Čović tražili izmjene oko 60. minuta i to nas je malo poremetilo, izgubili smo visok presing, povukli se, ali najbitnije je da smo osvojili trofej", objasnio nam je Đorđević.

Iako je promijenio veliki broj domaćih klubova, među kojima je i Crvena zvezda, a u inostranstvu je nastupao za italijansku Kataniju, Đorđević ističe da trofej sa Vojvodinom za njega ima poseban značaj.

"Radili smo svi stvarno pošteno i naporno i zaslužili ovo što nam se desilo. Ovaj trofej posvećujem gradu naravno, jer sam novosadsko dijete, ali najviše treneru Lalatoviću i njegovoj porodici. Zajedno smo 10 godina i ovo je kruna te saradnje. To što smo toliko dugo čekali na prvi pehar samo pokazuje da u Srbiji ima kvaliteta i da nije lako osvojiti trofej, ma šta pričali o našem fudbalu. Vidi se to i po trenerima i igračima koje izvozimo", smatra Đorđević. 

Izvor: MN PRESS

Posle sezone u kojoj je Vojvodina osvojila Kup i završila na trećem mjestu Superlige sigurno je da će na "Karađorđe" stići razne ponude za igrače.

"Neće biti lako zadržati ovu ekipu na okupu, ali vidjećemo šta će biti. Što se mene tiče, u najrezreljim sam igračkim godinama, ima nekih priča oko transfera, ali polako... Vojvodina je uvijek izlazila u susret svojim igračima, ali trenutno ne razmišljam o tome već želim da se odmorim i uživam u zasluženo osvojenom trofeju", naglasio je Đorđević. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.