SRAMOTA!

Lukin saigrač prolazi kroz pakao - poruke koje mu stižu su jezive!

Autor Milutin Vujičić

I klub je morao da reaguje...

Izvor: Guliver/Alex Morton/Getty Images

Kao da nismo u 21. veku!

Širom sveta rasisti su sve glasniji, ima ih u svakoj sferi života, a ne boje se ni javne osude, očigledno jer kazne nisu dovoljno oštre kako bi ih zaustavile. Nova žrtva je Vilfrid Zaha, ofanzivni fudbaler Kristal Palasa, koji nije želeo da ćuti na poruke koje su mu uputili rasisti.

Na svom Twitter nalogu Zaha je objavio uvrede koje su mu navijači poslali tokom noći, a sve pred utakmicu njegovog Kristal palasa protiv Aston vile (izgubili 2:0).

Zaha je odigrao svih 90 minuta, ali je njegovom klubu presudio Trezege s dva pogotka.

"Bolje da ne postigneš gol sutra, crna pi**o! Ili ću doći u tvoju kuću obučen kao duh...", napisao je navijač Aston vile reprezentativcu Obale Slonovače uz rastističke fotografije, čak i fotografije ozloglašenog Kju-kluks-klana...

Klub je odmah stao uz njega i podržao ga zbog uznemirujućih poruka, kao i mnogobrojne kolege iz Premijer lige kojima je više muke rasista na tribinama.

Nema sumnje da Premijer liga mora nešto da preuzme kako bi zaštitila igrače, možda nije dovoljno što su nosili majice ili pred početak utakmica "klečali" kako bi ukazali na borbu protiv rasizma, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama.

Možda će vas zanimati