• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Matić zna koliko Junajtedu treba do borbe za titulu

Autor Nebojša Marković

Srpski vezista igra sjajno u dresu "crvenih đavola" ove sezone.

 Nemanja-Matic-Mancester-junajted-10-do-20-odsto-titula-Premijer-liga Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Boterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Mančester junajted je ove nedelje ostvario nešto što nije nijedan drugi klub u istoriji Premijer lige i zbog toga im je sada otvorena šansa za plasman u Ligu šampiona.

Velikog udela u tom preporodu tima Olea Gunara Solskjera imao je Nemanja Matić, koji veruje da Junajted nije daleko od borbe za trofej prvaka Engleske.

Možda će vas zanimati

Matić je bio izvanredan otkako se ustalio u tim u decembru prošle godine, a njegove partije posle restarta takmičenja su naročito zaslužile pohvale u britanskim medijima.

U Junajtedu je dobio ugovor do 2023. godine, a "đavoli" bi sada mogli da se plasiraju u Ligu šampiona, iako dobar deo sezone to nije izgledalo kao realnost. Mančester bi mogao da sezonu okonča čak i kao trećeplasirani tim, odmah iza Liverpula i gradskog rivala Sitija.

"Borimo se, igramo, želimo da uhvatimo jedno od prva četiri mesta. Ostale su još samo četiri utakmice i znamo da će nam biti teško, ali davaćemo sve od sebe do samog kraja. Ali, pored toga, želimo i da osvojimo i Ligu Evrope i FA kup. Sjajna je stvar plasirati se u Ligu šampiona, ali svaki trofej je – trofej. Želimo da ih osvojimo, da bismo jednog dana mogli da ih pokazujemo našoj deci", kaže srpski vezista.

Jesenas je na "Old Trafordu" sve izgledalo drastično drugačije od onoga kako je sada.

"Bilo je teško zato što nismo imali stabilnost, ali mislim da je sad tim spremniji, iskusniji."

Mnoge na Ostrvu zanima kada će Mančester junajted ponovo konkurisati za osvajanje Premijer lige.

"Sa još 10 do 20 odsto, kad bismo napredovali, mogli bismo naredne sezone da se borimo za titulu. Srećan sam kada vidim mlade igrače kako rastu, kako napreduju, mada nekad, zbog toga, nije lako igrati u ovom timu. Ali, Rašford, Marsijal, Grinvud su stekli dosta iskustva, sad znaju kako da preuzimaju odgovornost, igraju svaku utakmicu. A, kako oni napreduju, tako raste i ceo tim", istakao je Nemanja Matić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC