ZNAJU ŠTA HOĆE!

"Bomba" koja zvuči sjajno: Ibrahimović i "El Loco" zajedno!

Autor Milutin Vujičić

Ako ne može Šveđanin, probaće i Kavanija...

Izvor: Guliver/ Richard Heathcote/Getty Images

Zlatan Ibrahimović se gledajući godine (38) bliži kraju karijere, ali na terenu odolijeva. Veteran iz Švedske se u januaru vratio iz SAD i pokazao u Milanu da i dalje nije za penziju, pošto je baš u utorak uveče donio pobjedu "rosonerima" protiv Sasuola (2:1).

Ugovor sa Milanom ističe mu po završetku ove čudne sezone, a zbog turbulencija unutar kluba vjerovatno neće produžiti ugovor, ali još nije odlučio gdje bi nastavio karijeru...

Ponovo ga zovu iz Amerike, gdje je stekao kultni status, ima opciju i da ode u švedski Hamarbi čiji je vlasnik, kontaktirao ga je i prijatelj Siniša Mihajlović, dok je interesantan poziv dobio i iz Premijer lige - i to od novog člana tog takmičenja.

Vlasnik simpatičnog Lids junajteda, koji se poslije 16 godina vratio u elitu, kazao je da je još zimus probao da dozove Ibrahimovića u Čempionšip, ali...

"Teško je dovesti Ibrahimovića. Mi smo probali u januaru, ali je odabrao Milan. Sada je možda i kasno, intenzitet engleskog fudbala se promijenio", skromno je kazao vlasnik Andrea Radricani koji sigurno nije u potpunosti odustao od ideje o Zlatanu u Lidsu.

Uz to, bilo bi interesantno vidjeti kako bi ga Marselo "El Loco" Bijelsa koristio u svom sistemu, ali ako ne uspieju u tome - ponovo "pucaju" na visoko.

"Što se tiče Kavanija, on bi mogao brzo da se adaptira na Lids, trenera, ali nikad nismo pričali o njemu, mada razmišljamo. Posebno zato što je slobodan agent", dodao je Radricani koji planira da Lids postane konkurentan u Premijer ligi, a da ne bude samo slučajan prolaznik.

Podsjetimo, Zlatan Ibrahimović je već igrao u Engleskoj i to za Mančester junajted u kome je postigao 29 golova i zabilježio 10 asistencija prije selidbe u Los Anđeles.