TAKAV JE SISTEM

Pep se zbog njega hvatao za glavu, a proglašen je za NAJBOLJEG golmana

Autor mondo.rs

Mnogi se ne slažu s ovim izborom...

Izvor: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images

Premijer liga završena je u nedjelju i saznali smo da su pored Liverpula i Sitija učesnici Lige šampiona još Čelsi i Mančester junajted, da uz Norič iz lige ispadaju Bornmut i Votford, dok su podeljene i individalne nagrade!

Džejmi Vardi je s 23 pogotka najbolji strijelac Premijer lige, Kevin de Brujne je sa 20 dodavanja za gol najbolji asistent takmičenja, dok je nagrada za najboljeg čuvara mreže izazvala polemiku.

 Tradicionalno, ona se dodeljuje golmanu koji je na najviše mečeva sačuvao mrežu.

Tako je trijumfovao brazilski golman Ederson iz Mančester sitija, sa 16 mečeva na kojima mu je mreža ostala netaknuta, ali se mnogi ne slažu da je on i najbolji golman u Premijer ligi, pošto je poznat po brojnim kiksevima.

Statistika kaže da je "kriv" za svega tri gola koje je Siti primio prošle sezone, ali subjektivni osećaj navijača je daleko veći, pošto se Gvardiola hvatao za glavu i kada je sa 40 metara dobijao golove.

Iza njega je završio Nik Poup iz Barnlija, koji je na 15 utakmica sačuvao mrežu, dok treće mjesto dijeli više golmana - Din Henderson, David de Hea, Kasper Šmajhel, Rui Patrisio i Alison, s tim da je čuvar mreže Liverpula igrao hiljadu minuta manje.

Najskuplji golman svih vremena, Kepa Arizabalaga iz Čelsija, sačuvao je mrežu tek na osam mečeva.