• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao je na PET Eurobasketa, a sad nosi gajbice: Korona-kriza ne bira!

Autor mondo.rs

Nažalost, ne poklope se sve kockice uvijek u životu...

 Samir Lerić bivši košarkaš nosi gajbice Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Samir Lerić (47) bio je prototip košarkaša za koga se kaže da "ostavlja sve na parketu" i zbog toga je bio miljenik navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dres "zmajeva" nosio je punih 12 godina, nastupao na čak pet Eurobasketa, međutim život ga po završetku igračke karijere nije toliko mazio, a posebno od početka finansijske krize usljed pandemije korona virusa.

Možda će vas zanimati

"Oslobođenje" piše da se Semir Lerić sada bavi atipičnim zanimanjem za jednog bivšeg profesionalnog sportistu - skladišti i dostavlja proizvode u sklopu jedne sarajevske firme.

"Riječ je o firmi iz oblasti prehrambene industrije, a mnoge iznenađuje što se Lerić odlučio za ovaj posao s obzirom na to da posjeduje veliko košarkaško iskustvo kao igrača, ali i činjenicu da ima i diplomu profesora sporta, kao i diplomu višeg sportskog trenera", navodi list iz Sarajeva.

Samir Lerić je igrao na poziciji centra i nastupao je za brojne klubove u toku karijere (Ankara, Pivovarna Laško, Polonija...), dok je karijeru završio 2012-13 u dresu Bosne.

Zbog fotografije koja se pojavila na društvenim mrežama, i na kojoj se Lerić vidi kako nosi gajbicu, mnogi komentarišu da bi Košarkaški savez Bosne i Hercegovine trebalo da se pozabavi njegovim slučajem, posebno ako se zna šta je sve dao za reprezentaciju.

"Mislio sam da ću za stalno ostati u sportu, ali u ovim vremenima ništa se ne može predvidjeti sa sigurnošću. Jedna vrata su nažalost zatvorena tamo gdje sam se najbolje snalazio, ali otvorila su se nova. Sportski radnik teško može sebi priuštiti da ne radi pola godine, kao što je sada slučaj u vrijeme situacije sa Covid-19", rekao je Lerić za BHBasket.


(MONDO/Oslobođenje)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC