IZ PARTIZANA

2 mjeseca čekao operaciju, čeka ga još najmanje 6 mjeseci oporavka

Autor Nikola Janković

Lakčević je oštetio prednje ukrštene ligamente još 6. juna, ali je operisan tek danas, pretposljednjeg dana jula.

Izvor: MN PRESS

Skoro dva mjeseca nakon što mu je u 60. minutu utakmice u Subotici "kvrcnulo nešto" u koljenu, Nikola Lakčević obavio je operaciju i započeo mukotrpan oporavak od jedne od najtežih povreda u sportu.

Znao je još tokom junske utakmice sa Spartakom da za njega neće biti mjesta u autobusu za Zlatibor, ali znao je i da ga prava šansa čeka čim se bude oporavio i "nazuo" kopačke.

Lakčević ima ugovor do 2024.

Odlaskom Zorana Tošića donekle je olakšana "teška" konkurencija na pozicijama iza Umara Sadika, zbog čega je i Lakčević računao da će dobrim radom na pripremama dobiti znatno više vremena na terenu od tih 260 minuta na 11 mečeva prošle sezone.

U posljednjem nastupu se i povrijedio, ali to nije značilo i momentalnu operaciju, već se nedugo zatim pojavio sa longetom oko noge i bez štaka na derbiju sa Crvenom zvezdom i sprintom preko terena proslavio plasman ekipe u finale Kupa.

Tek krajem jula, treneru Savu Miloševiću stigle su pozitivne vijesti iz Beograda. Operaciju je izveo ortopedski hirurg prof. dr sci. med Zoran Popović, čime je započet drugi, znatno duži i zahtjevniji period lečenja - oporavak i jačanje mišića i ligamenata.

"Hvala svima, posebno profesoru Popoviću koju je izveo operaciju. Sada smo već na pola puta, slijedi oporavak i povratak na teren. Istina, potrajaće nekoliko mjeseci, ali sam sasvim optimističan", poručio je Lakčević iz bolničke postelje.

Povrede prednjih ukrštenih ligamenata uglavnom znače šest mjeseci pauze, mada je u isto vrijeme bilo primjera kada su se sportisti vraćali na teren mjesec-dva ranije, ali je u poslednjih nekoliko godina u vrhunskom sportu nastupio trend još dužih pauza.

Trenutno, za Lakčeviće i Partizan postoje važniji odgovori od toga kada će momak nastaviti gdje je stao u proboju ka prvoj postavi.

(Mondo)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.