• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi standardi Partizana – milioni će se slivati u Humsku...

Autor Vladimir Sukdolak

"Parni valjak" će morati da istraje kako bi strategiju da najbolje igrače prodaje za veliki novac sproveo do kraja u delo. Jedno popuštanje vraća ga na staro…

 Partizan-prodaja-igraca-Umar-Sadik-Filip-Stevanovic Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Partizan je rešio da postane prvi klub u Srbiji koji će lestvicu na transfer pijaci podići na znatno viši nivo. Klub iz Humske rešio je da najbolje igrače ne prodaje više za bagatelne cene, već da na tržištu izvuče najviše što može u datom trenutku.

Slučaj Strahinje Pavlovića pokazao je da je tako nešto moguće. Partizan je mladog štopera prošle zime prodao Monaku za 10.000.000 evra, plus još mogućih 3.000.000 na osnovu bonusa.

Možda će vas zanimati

Apetiti crno-belih su nakon tog "posla" porasli i sada razmišljaju o još većim transferima. O tome je u emisiji "Teme do Arene", na TV Arena sport, govorio trener Partizana Savo Milošević.

Njegova očekivanja, ipak, zvuče nerealno.

"Imajući u vidu profil igrača, realna Sadikova cena je u ovom trenutku veća nego zimus. Tada sam rekao da ga ne bismo pustili za manje od 15 miliona evra, a sada kažem da košta 20 miliona. Ne kažem da ćemo moći da uzmemo taj novac, ali nećemo ni razmatrati ponude ispod 10 miliona", rekao je strateg crno-belih.

Milošević je mišljenja da će cena Partizanovog napadača rasti iz godine u godinu i da je "parni valjak" napravio pravi potez kada je odlučio da od Rome otkupi ugovor Nigerijca.

"U budućnosti će Sadikova cena biti između 40 i 50 miliona evra. Isto važi i za Stevanovića. Moramo da budemo pametni. Ako nekog možemo da prodamo, velika razlika je da li ćemo uzeti 10, 12 ili 13 miliona evra. Razlika od dva ili tri miliona nama mnogo znači", navodi Savo Milošević.

Sudbina Partizana generalno je vezana za prodaju mladih i najboljih igrača, jer se najveći deo budžeta beogradskog kluba decenijama unazad punio od transfera.

Da su višemilionski transferi mogući na Balkanu pokazao je i slučaj poslovanja Dinama iz Zagreba. Alfa i omega "modrih" Zdravko Momić postavio je vrlo visoke standarde i Dinamo odlično zarađuje od transfera. Za tako nešto zagrebački klub morao je da preuzme monopol nad mladim igračima u Hrvatskoj, a sada ga širi i na region.

Iz takvog poslovanja Mamić je stvorio moćan i najbolji klub na prostoru bivše Jugoslavije.

Najskuplji transferi Zdravka Mamića

Marko Pjaca 2016. Juventus 23.000.000 evra. 
Luka Modrić 2008. Totenhem 21.000.000 evra. 
Deni Olmo 2020. Lajpcig 19.000.000 evra. 
Filip Benković 2018. Lester 14.500.000 evra. 
Marko Rog 2017. Napoli 13.500.000 evra.

Trenutne vrednosti igrača Partizana

Filip Stevanović  18 godina - 8.000.000 evra. 
Umar Sadik 23 godine - 6.000.000 evra. 
Takuma Asano 25 godina 2.500.000 evra. 
Bibras Natho vezni 31 godina - 3.000.000 evra. 
Sejduba Suma 29 godina - 2.300.000 evra.

*Izvor Transfermarkt. Objašnjenje: Vrednost igrača nije iznos obeštećenja. Primer: Strahinja Pavlović je vredeo 2,5 miliona evra na Transfermaktu, a otišao je za 10 miliona u Monako.

(MONDO/Kurir sport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC