• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zvezda i Partizan će biti u KANALU ako ne uđu u grupne faze LŠ i LE!"

Autor mondo.rs

Mnogo zavisi od kvalifikacija za evrokupove...

 Zoran Stojadinović - Zvezda i Partizan moraju igrati grupnu fazu Liga šampiona Liga Evrope Izvor: MONDO - Stefan Stojanović

Crvena zvezda i Partizan počeće ovog vikenda novu bitku za šampionsku titulu na domaćoj sceni, a ujedno će to biti i najbolje pripreme za izazove koji ih čekaju u Evropi.

Crno-bijeli će u kvalifikacije za Ligu Evrope, i to od prvog kola, dok crveno-bijeli i dalje nisu sigurni da li od prvog ili drugog, dok je sve izvjesnije da već u trećem neće biti "povlašćeni". Zbog pandemije korona virusa promijenio se i sistem kvalifikacija, igra se samo jedna utakmica po rundi (sem u plej-ofu Lige šampiona), domaćin se određuje žrijebom, a to baš i ne pogoduje "vječitima".

Možda će vas zanimati

 Nadaju se naši klubovi da će ponovo obezbijediti evropsku jesen u dva takmičenja, pa ulažu u pojačanja, posebno Crvena zvezda koja je dovela Spiridonovića, Kataija i na korak je od Kange.

Da li je pandemija uticala na poremećaj tržišta i kupovnu moć Zvezde i Partizana?

"Možda će neko da kaže da sam lud, ali tvrdim da pandemija korona virusa nema nikakav uticaj na transfere srpskih klubova", objasnio je za "Danas" fudbalski menadžer Zoran Stojadinović.

"Odavde se igrači prodaju u inostranstvo u nekom rasponu od dva do pet miliona evra, što su sume koji klubovi imaju da plate i koje će izdvojiti uprkos smanjenju budžeta zbog korone. Ono što sada imamo priliku da vidimo je da se igrači samo kroz mečeve u Superligi ne mogu prodati u inostranstvo. Eventualno interesovanje inostranih klubova može da nastane tek poslije dobrih partija u kvalifikacijama za evrokupove".

To ujedno znači da Zvezda i Partizan moraju da se kvalifikuju za grupnu fazu evropskih takmičenja ne samo zbog novca i prestiža koji oni donose, nego i da bi stavili igrače u izlog.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

"Ako uđu u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, onda će Zvezda i Partizan kao prethodne sezone imati priliku da kroz tri meča u Beogradu promovišu igrače na kojima bi eventualno mogli da zarade. Iskreno se nadam da će uspjeti da se plasiraju i pored ovog sistema od jednog meča jer im je to u ovom trenutku više nego neophodno", kazao je Stojadinović i potom poručio:

"Ako se to ne dogodi, biće u ozbiljnom kanalu i imaće sezonu u kojoj će još teže moći da zarade na prodaji igrača".

Crvena zvezda ovog ljeta nije prodala nijednog fudbalera, mada je bila na korak od zaključenja posla sa Rasingom oko Matea Garsije za 2,5 miliona evra, dok je Partizan ostao samo bez Strahinje Pavlovića, s tim da je njegov transfer u Monako zaključen još zimus.

(MONDO/Danas)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC