ODBRANIO JE SVE!

MONDO Tim kola: Ćetković junak čete s "Predgrađa", ali i kompletnog prvog kola Prve lige RS

Autor Bojan Jakovljević

Mladi čuvar mreže banjalučkog Željezničara odbranio penal, ali zaustavio i sve ostale pokušaje favorizovanih fudbalera Rudar Prijedora, koji su morali da se zadovolje remijem.

Izvor: MN Press/Marko Metlas

Poslije petomjesečne pauze, fudbal se vratio na prvoligaške terene Srpske, a samim tim ponovo je zaživjela i naša rubrika MONDO Tim kola.

Pproteklog vikenda gledali smo mečeve premijerne runde Prve lige RS, a čak tri susreta od ukupno osam odigranih okončana su najnepopularnijim rezultatom. Remi je viđen i u Trebinju, te jedna gostujuća i tri domaće pobjede.

Iako na banjalučkom "Predgrađu" nije bilo pogodaka, susret Željezničara i Rudar Prijedora bio je među najzanimljivijim.

Favorizovani "rudari" ponajviše "zahvaljujući" raspoloženom, 18-godišnjem golmanu domaćih Nikoli Ćetkoviću nisu uspjeli da u Prijedor odnesu kompletan plijen. Talentovani čuvar mreže Željezničara odbranio je brojne pokušaje gostima, a najbolju šansu za vođstvo Prijedorčani su imali u 82. minute.

Dosuđen je kazneni udarac za Rudar Prijedor, ali je fenomenalni Ćetković odbranio šut Bojanu Burazoru sa "bijele tačke", te tako osigurao bod svom timu, koji je kompletno drugo poluvrijeme odigrao sa igračem manje zbog isključenja Stefana Kršića.

Značajnu ulogu u remiju Željezničara imao je i defanzivac Nikola Kuprešak, koji je bio među najzapaženijim pojedincima na susretu.

Iznenađenje kola priredili su fudbaleri Kozare, koji su kao gosti deklasirali doskorašnjeg premijerligaša Zvijezdu 09 čak 4:0, te tako svom treneru Nedžadu Žeriću osigurali epitet najboljeg stručnjaka kola.

Duel u Ugljeviku protekao je u dominaciji tima iz Gradiške, koji je odlično stajao na terenu i u potpunosti iznenadio domaćina.

Sjajnu partiju pružio je dvostruki strijelac Milan Šikanjić, dok je mjesto u odabranom društvu našao i razigrani Draško Lolić, koji se takođe upisao u strijelce.

Ubjedljiv trijumf, u jedinom meču koji je odigran pod svjetlošću reflektora, zabilježili su fudbaleri Alfa Modriče, koji su na svom terenu porazili Podrinje iz Janje 3:0, a najraspoloženiji u taboru Modričana bio je Mitar Trifković, koji je postigao prva dva gola na meču.

Alfa Modriča - Podrinje 3:0
Izvor: YouTube/Modriča TV

Novajlije u ligi, prošlosezonski šampioni drugih liga "Istok" i "Zapad", trebinjski Leotar i Borac iz Kozarske Dubice, svoj meč okončali su miroljubivo 1:1.

PEHARI

Pred početak susreta na "Policama" generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Ognjen Valjić uručio je pehare Leotaru i Borcu.

Prvo ime susreta bio je gostujući fudbaler Stefan Tomaš, koji je osim postignutog gola iz penala, bio stalna prijetnja po gol rivala, te sasvim zasluženo "zacementirao" mjesto u Timu kola.

Pobjednika, ali ni golova, nije bilo ni u Foči, u još jednom meču u kojem su se susreli prošlogodišnji drugoligaši. U dvoboju Sutjeske i Sloge iz Doboja najviše su pokazali Đorđe Milutinović s jedne, odnosno Marko Lukić s druge strane.

Izvor: Promo/FK Tekstilac Derventa

Iskusni Dragan Jolović, koji je krajem marta proslavio 44. rođendan, nastavlja sa briljantnim partijama koje su ga krasile prošle sezone, kada je takođe bio čest učesnik naše rubrike.

Defanzivac Tekstilca postigao je pobjedonosni gol protiv Jedinstva iz Brčkog, dok je u defanzivnim zadacima takođe bio neprikosnoven, te je zasluženo izabran za najboljeg pojedinca meča u Derventi.

Iako je Ljubić poveo u Zvorniku, Drina je uspjela da preokrene rezultat i slavi na otvaranju prvenstva. Nije se Aleksandru Iliću dalo da se upiše u strijelce, ali je zabilježio asistenciju i bio najagilniji u taboru domaćina.

Za razliku od njega, Dušan Ristović postigao je gol, i to izjednačujući, nakon kojeg su Zvorničanima otvorena vrata ka trijumfu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

TABELA - 1. KOLO:

3 boda - Nikola Ćetković (Željezničar),
1 bod - Mitar Trifković (Alfa Modriča), Stefan Tomaš (Borac), Dušan Ristović, Aleksandar Ilić (Drina), Milan Šikanjić, Draško Lolić (Kozara), Marko Lukić (Sloga), Đorđe Milutinović (Sutjeska), Dragan Jolović (Tekstilac), Nikola Kuprešak (Željezničar).

TABELA - TRENERI:

1 bod - Nedžad Žerić (Kozara).

LISTA STRIJELACA:

2 gola - Mitar Trifković (Alfa Modriča), Milan Šikanjić (Kozara),
1 gol - Rado Radić (Alfa Modriča). Stefan Tomaš (Borac), Srđan Damjanović, Dušan Ristović, Radovan Vasić (Drina), Stefan Božić (Jedinstvo), Srđan Eskić, Draško Lolić (Kozara), Anel Ramić (Leotar), Miloš Drača (Ljubić), Nikola Babić, Dragan Jolović (Tekstilac).

Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE - 1. KOLO:

Sloboda - Slavija 0:0

Željezničar - Rudar Prijedor 0:0

Sutjeska - Sloga 0:0

Zvijezda 09 - Kozara 0:4 (0:3)
/Lolić 7, Eskić 18, Šikanjić 23, 66/

Drina - Ljubić 3:1 (1:1)
/Ristović 21, Vasić 61, Damjanović 80 - Drača 14/

Tekstilac - Jedinstvo 2:1 (0:0)
/Babić 55, Jolović 79 - Božić 62/

Leotar - Borac 1:1 (0:1)
/Ramić 89 - Tomaš 44 penal/

Alfa Modriča - Podrinje 3:0 (1:0)
/Trifković 23, 60, Radić 79/

TABELA: Kozara 3, Alfa Modriča 3, Drina 3, Tekstilac 3, Borac 1, Leotar 1, Rudar Prijedor 1, Željezničar 1, Sloga 1, Sutjeska 1, Sloboda 1, Slavija 1, Jedinstvo 0, Ljubić 0, Podrinje 0, Zvijezda 09 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.