• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl Zvijezde 09 na premijeri, Prijedorčanima bod na "Predgrađu"

Autor mondo.ba

Zvijezda 09 je u Ugljeviku, u duelu sa Kozarom, oružje položila za samo 15 minuta. Rudar Prijedor je osvojio bod na gostovanju Željezničaru, čiji junak je golman Nikola Ćetković.

 1. kolo Prva ligs RS Zvijezda 09 Kozara 0 4 Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

Nakon pet mjeseci, vratila se Prva liga Republike Srpske u fudbalu, a već na startu posvjedočili smo velikom iznenađenju:

Zvijezda 09, koja je prošle sezone ispala iz elitnog ranga bh. fudbala i koja važi za jednog od glavnih favorita za povratak u m:tel Premijer ligu BiH, ubjedljivo je poražena na domaćem terenu u Ugljeviku od Kozare iz Gradiške – 0:4!

Možda će vas zanimati

Da stvar bude gora za klub iz etno-sela Stanišići, tri puta je gostujući sastav poentirao u razmaku od samo 15 minuta. Vodeći gol, onaj iz šestog minuta, bio je djelo Draška Lolića, kojem je tako pripala čast da bude strijelac prvog gola u sezoni 2020-21.

Samo deset minuta bilo je potrebno crveno-bijelima iz Gradiške da "uduplaju" prednost, a učinili su to preko Srđana Eskića, nekadašnjeg juniora Borca.

Treći put odbrana Zvijezde 09 kapitulirala nakon udarca Milana Šikanjića, dok je sudbinu prošlosezonskog premijerligaša zapečatio isti igrač, 24 minuta prije kraja meča.

Drugi najveći kandidat za šampionski trofej, Rudar Prijedor, osvojio je bod na gostovanju na banjalučkom Predgrađu, u duelu sa Željezničar Sport timom (0:0).

Domaći sastav je u finišu prvog poluvremena zbog dva žuta kartona ostao bez Stefana Kršića, a potom, 15-ak minuta prije kraja, na isti način i bez trenera Zorana Ćurguza, koji je burno reagovao na odluku sudije Velimira Drinića da dosudi jedanaesterac za Rudar Prijedor.

Ipak, ex-fudbaler Borca Bojan Burazor nije iskoristio priliku koja mu se ukazala jer je njegov udarac odbranio mladi golman domaćih Nikola Ćetković.

Pobjede su u prvom kolu još upisali Drina u duelu sa Ljubićem (3:1) i Tekstilac u okršaju sa brčanskim Jedinstvom, Leotar i Borac iz Kozarske Dubice remizirali rezultatom 1:1, a osim meča u Banjaluci, još dva završena su najnepopularnijim rezultatom (Sloboda - Slavija i Sutjeska - Sloga).

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE – 1. kolo

Sloboda (Novi Grad) – Slavija 0:0

Željezničar Sport tim – Rudar Prijedor 0:0

Sutjeska – Sloga (Doboj) 0:0

Zvijezda 09 – Kozara 0:4 (0:3)
/Lolić 7, Eskić 18, Šikanjić 23, 66/

Drina – Ljubić 3:1 (1:1)
/Ristović 21, Vasić 61, Damjanović 80 - Drača 14/

Tekstilac – Jedinstvo (Brčko) 2:1 (0:0)
/Babić 55, Jolović 79 - Božić 62/

Leotar – Borac (Kozarska Dubica) 1:1 (0:1)
/Ramić 89 - Tomaš 44 penal/

Alfa Modriča – Podrinje 3:0 (1:0)
/Trifković 23, 60, Radić 79/

TABELA: Kozara 3, Alfa Modriča 3, Drina 3, Tekstilac 3, Borac (KD) 1, Leotar 1, Rudar Prijedor 1, Željezničar ST 1, Sloga 1, Sutjeska 1, Sloboda 1, Slavija 1, Jedinstvo 0, Ljubić 0, Podrinje 0, Zvijezda 09 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC