Fudbal

Zrinjski dočekuje Slobodu bez prava na kiks: "Plemići" (ni)su zaboravili da igraju fudbal!

Autor mondo.ba

Mostarski Zrinjski je u rezultatskoj krizi koja bi mogla biti izliječena već u subotu kada u okviru petog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuje Slobodu iz Tuzle.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Poslije negativne serije u tri posljednja meča (dva poraza od Veleža i Borca, odnosno remi sa Radnikom), izabranici Mladena Žižovića će imati imperativ pobjede protiv tuzlanske Slobode (subota, 21.05, Arena Sport TV).

"Vrlo zahtjevna utakmica s obzirom na sve što se dešavalo u prethodnom periodu i rezultate koje smo postigli. Više nemamo pravo ni na kakve kikseve i zato očekujem potpuni angažman svih nas u klubu da dođemo do prijeko željenih bodova i krenemo uzlaznom putanjom kako bi se približili vrhu tabele", izjavio je Žižović na konferenciji za štampu.

Prema njegovim riječima, Sloboda svih ovih godina gotovo uvijek ima identičan i mlad tim sa nekoliko iskusnih pojedinaca.

"Čeka nas zahtijevan protivnik, ali nadam se da ćemo konačno dobro odigrati i pobijediti".

Žižović je naravno svjestan da rezultati "plemića" na početku sezone nisu adekvatni kako bi to željela armija navijača u Mostaru, ali nijednog trenutka ne sumnja da je njegov tim, kao i stručni štab na dobrom putu.

"Moramo da prihvatimo izazove pred nama, smatram da igrači koji nose dres Zrinjskog, a koji su osporavani u prethodnom periodu, da će u njima proraditi sportski inat i da će dokazati da nisu za staro gvožđe. Samo kroz takav pristup možemo da očekujemo bolju igru i rezultate. Kriza jeste evidentna, moramo da izvučemo pouke, ali nije svaki neuspjeh kraj svijeta. Dugoročno, klub je na pravom putu i dok sam ja tu, napravićemo prave stvari bez obzira na to ko se kako zove ili misli. Trebaju nam momci koji su željni i gladni uspjeha i oni koji to prihvate su dobrodošli".

Šef struke Zrinjskog je uprkos nešto lošijim partijama Mostaraca uvjeren u vlastite trenerske mogućnosti i sposobnosti.

"Ja sam na početku karijere, sa mnogo želje, volje i truda sam posvećen ovom poslu, nekad to ne donosi rezultate, kao što je slučaj sada, ali niko ne može da sruši ono što smo radili u proteklih 10-ak mjeseci. Jer mi nismo zaboravili igrati niti donositi ispravne odluke. Moramo da iziđemo jači i odlučniji, a tek na kraju ćemo sabirati da li smo uspjeli ili ne. Ima još mnogo bodova u igri, ništa nije izgubljeno", podvukao je trener mostarskog kluba.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 5. kolo

Petak:

Željezničar - Mladost (19.00, TV Arena sport)

Subota:

Široki Brijeg - Borac (18.55, TV Arena sport)

Zrinjski - Sloboda (21.05, TV Arena sport)

Nedjelja:

Krupa - Radnik

Tuzla siti - Olimpik (17.00)

Sarajevo - Velež (19.00, TV Arena sport)

TABELA: Željezničar 12, Borac 9, Široki Brijeg 8, Sarajevo (-1) 7, Velež 7, Tuzla siti 6, Sloboda 4, Zrinjski 4, Radnik 3, Krupa 3, Mladost 1, Olimpik (-1) 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.