• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-plavi pred jedno od najtežih gostovanja u m:tel Premijer ligi BiH: Borac spreman da sruši tradiciju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Borca u subotu s početkom u 18.55 gostuju u Širokom Brijegu u derbiju petog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Široki Brijeg - Borac, najava, 5. kolo PL BiH Vlado Jagodić, Saša Kajkut Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučki Borac ne može da se pohvali boljim međusobnim omjerom protiv Širokog Brijega, koji je na 27 utakmica pobijedio 12 puta, crveno-plavi su ostvarili sedam trijumfa, a devet mečeva je okončano remijem.

Ipak, tradicije postoje kako bi bile srušene, mišljenja je trener crveno-plavih Vlado Jagodić!

Možda će vas zanimati

"Putujemo u Široki Brijeg, danas ćemo odraditi trening u vremenu utakmice, a onda sutra nadam se odigrati onako, kako nama odgovara. Poslije poraza na 'Grbavici', ovo je drugo gostovanje i za razliku od domaćih mečeva, koje smo na dobar ili odličan način apsolvirali, moramo i u gostujućim mečevima da bilježimo uspjehe ako želimo na vrh. Kao i u prethodnom susretu protiv Zrinjskom i sa Širokim Brijegom imamo negativnu tradiciju, međutim, ova generacija Borčevih igrača vjerujem da je spremna da sruši sve tradicije. Nimalo ne sumnjam u momke da će dati sve od sebe i ako bude tako, tim koji bude igrao na 'Pecari', onda ni rezultat neće izostati", rekao je Jagodić na konferenciji za štampu.

Prema njegovim riječima, Široki Brijeg ima odličan tim, koja nema poraz u prva četiri kola šampionata BiH.

"Imaju bod iza nas, mlada su i poletna ekipa, taktički vrlo odgovorna i moram da čestitam kolegi Toniju Karačiću na dosadašnjim partijama jer je uspio da pronađe hemiju među tim mladim igračima, koji zaista daju maksimum i zato i jesu sakupili osam bodova iz prva četiri meča".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Osim ukupne negativne statistike, još gora tradicija Borca vezana je za "Pecaru" - na čak 14 mečeva na širokobriješkom stadionu u prvenstvu, Hercegovci su zabilježili devet pobjeda, četiri utakmice su završile podjelom bodova, a samo jednom, Borac je stigao do trijumfa i to prije skoro deceniju.

"Međutim, imamo i mi svoje adute, ali i poteškoće pred utakmicu, probaćemo da pronađemo način da ostvarimo uspješan rezultat. Posljednji put smo pobijedili 2011. godine na 'Pecari' i ne bih imao ništa protiv da tako bude i sada. Kao i pred Zrinjski, karakter pobjeđuje u ovoj utakmici, a oni su pokazali da ga imaju. I u ovim teškim uslovima, evo jutros je izmjereno 35 stepeni, ali kako za nas, tako i za domaćina".

Jagodić je govorio i o kadrovskim problemima koja su ga zadesila u posljednja 24 sata, zbog kojih ljubimac banjalučke publike Almedin Ziljkić neće nastupati u predstojećoj utakmici, najavivši čak da se pod upitnikom još neki ključni igrači crveno-plavih.

"U prošloj utakmici sa Zrinjskim kapiten Stojan Vranješ i Marko Jovanović igrali su pod injekcijama, i tu smo oprezni, pa ne želim trošiti igrače koji nisu 100 posto. Probaćemo da napravimo iznenađenje i osvježimo tim s obzirom da je teško igrati svaka tri-četiri dana. Nemoguće je da isti igrači igraju na svim mečevima, ali važno je da svi oni želi da budu starteri. Imam solidan izbor fudbalera od kojih očekujem adekvatan odgovor. Ako nam se ne desi pad sa 'Grbavice', ne sumnjam u dobar rezultat", zaključio je strateg Banjalučana.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Napadač i zamjenik kapitena Borca Saša Kajkut istakao je da je "Pecara" jedno od najtežih gostovanja u prvenstvu i da će se crveno-plavi vratiti u Banjaluku barem sa pozitivnim rezultatom.

"Sigurno nas očekuje teško gostovanje, možda i najteže u m:tel Premijer ligi BiH. Znamo kako Široki Brijeg igra kod kuće, domaćinska su ekipa, koja je u prethodna četiri kola pokazala da će i ove sezone igrati zapaženu ulogu u prvenstvu. Međutim, mi poslije pobjede nad Zrinjskim u dobrom raspoloženju idemo na taj meč, a prethodnu sedmicu smo iskoristili da se spremimo. Imamo određene taktičke zamisli, biće i određenih promjena, pa vjerujem da svi koji dobiju priliku moraju da pokažu da su s razlogom dio našeg kluba. isto tako, poslije dužeg vremena u svlačionici vlada odlična atmosfera, imamo jednu snažnu koheziju što se nekad vidi na terenu. Možda ponekad ne odigramo najbolju utakmicu, ali te stvari popunjavamo drugarstvom među igračima. Nadam se da ćemo predstojeću utakmicu odigrati maksimalno dobro i da ćemo se vratiti neporaženi iz Širokog Brijega", istakao je Kajkut.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 5. kolo

Petak:

Željezničar - Mladost (19.00, TV Arena sport)

Subota:

Široki Brijeg - Borac (18.55, TV Arena sport)

Zrinjski - Sloboda (21.05, TV Arena sport)

Nedjelja:

Krupa - Radnik

Tuzla siti - Olimpik (17.00)

Sarajevo - Velež (19.00, TV Arena sport)

TABELA: Željezničar 12, Borac 9, Široki Brijeg 8, Sarajevo (-1) 7, Velež 7, Tuzla siti 6, Sloboda 4, Zrinjski 4, Radnik 3, Krupa 3, Mladost 1, Olimpik (-1) 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC