• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On jedini u istoriji Borca zna kako se pobjeđuje u Širokom Brijegu (VIDEO)

Autor mondo.ba

Crveno-plavi iz Banjaluke u subotu u derbiju petog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju u Širokom Brijegu.

 Široki Brijeg - Borac, statistika, Vlado Jagodić, 5. kolo, najava Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Duel drugoplasiranog Borca, koji je u dosadašnje četiri utakmice sakupio devet bodova, protiv Širokog Brijega, koji je na trećem mjestu sa bodom manje, okarakterisan je kao derbi petog kola m:tel Premijer lige BiH.

Možda će vas zanimati

Banjalučani ne mogu da se pohvale međusobnim omjerom sa Širokobriježanima, koji su daleko uspješniji od Borca, posebno kad je riječ o mečevima na "Pecari".

Na čak 14 mečeva na širokobriješkom stadionu u prvenstvu, Hercegovci su zabilježili devet pobjeda, četiri utakmice su završile podjelom bodova, a samo jednom, Borac je stigao do trijumfa.

Bilo je to 27. februara 2011. godine u šampionskoj sezoni Banjalučana, kada su bodove u Širokom Brijegu osigurali Darko Maletić, aktuelni šef struke Laktaša, te Srđan Grahovac, fudbaler bečkog Rapida, koji je i postigao pobjednosni pogodak nakon što je domaćin izjednačio zahvaljujući Goranu Zakariću, sadašnjoj uzdanici banjalučke ekipe.

...
Izvor: Borac Banja Luka/Youtube

Borac je tada, prvi i posljednji put "pokorio" grad na Lištici i nikako mu ne ide na ruku ni ukupna statistika: Igrano je 27 utakmica Širokog Brijega i Borca, domaćin je slavio 12 puta, crveno-plavi su ostvarili sedam pobjeda, a devet mečeva je okončano remijem.

Ali,i tada i danas je ekipu iz Banjaluke predvodio iskusni Vlado Jagodić, koji jedini u istoriji banjalučkog kluba može da se pohvali osvojenim bodovima na "Pecari".

Prethodne sezone, blizu pobjede u Širokom Brijegu bio je i bivši trener crveno-plavih Branislav Krunić, čiji su izabranici poslije samo 14 minuta vodili 0:2 pogocima Stojana Vranješa i Zorana Milutinovića, da bi u nastavku domaćin uspio da stigne do remija golovima Marka Pervana i Viktora Angelova.

...
Izvor: Borac Banja Luka/Youtube

Anketa

Ko će se radovati u subotu na "Pecari"?

  • Borac

    68.75% (22)

  • Široki Brijeg

    21.88% (7)

  • Biće remi

    9.37% (3)

Ko će se radovati u subotu na "Pecari"?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC