• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andrej Bosnić za MONDO: Prnjavor odlična sredina za mladog igrača, ali jedva čekam da se vratim u Borac

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaler banjalučkog Borca, trenutno na "kaljenju" u prvoligašu Srpske Ljubiću iz Prnjavora, sanja povratak na Gradski stadion.

 Andrej Bosnić za MONDO: Kaljenje FK Ljubić, Zreo sam za prvi tim, jedva čekam da se vratim u Borac Izvor: Promo/FK Ljubić Prnjavor/Aleksandar Bato Atić

Nakon punih sedam godina, Ljubić se vratio u Prvu ligu Republike Srpske, a ulazak u najviši rang "nametnuo" je i potrebu da se ojača igrački kadar.

Tako je ovog ljeta redove prnjavorskog prvoligaša pojačao mladi ofanzivac Andrej Bosnić (19), dijete banjalučkog Borca, koji je Gradski stadion zamijenio renoviranim zdanjem "Siniša Peulić".

Možda će vas zanimati

"U Borcu su mi rekli da još nisam 'zreo' da igram Premijer ligu BiH, iako, iskreno, mislim da jesam. Ipak, odlučeno je tako, da me pošalju na 'kaljenje', a odluka je pala na Ljubić. Dogovorili smo da se u Prnjavoru zadržim polusezonu, nakon čega bih se vratio u Banjaluku", počeo je priču za MONDO talentovani polušpic.

Već od starta sezone ustalio se u startnoj postavi tima koji predvode Predrag Šobat i Nikola Zeljković.

Početak prvenstva nije bio uspješan, pretrpljen je poraz od Drine u Zvorniku 1:3, da bi se kockice posložile već u drugom kolu m:tel Prve lige Republike Srpske, kada je na domaćem terenu deklasiran komšijski sastav Tekstilca iz Dervente - 4:0.

"Pritisak u Ljubiću ne postoji, nemamo visoke ambicije, tako da je plan da budemo u sredini tabele. Želja nam je da ostvarimo što bolje rezultate, budemo što dalje od opasne zone i za sada sam veoma zadovoljan kako se sve odvija."

Treći od ukupno četiri gola u duelu sa Dervenćanima postigao je upravo Bosnić, te tako najavio uspješna izdanja u predstojećem prvenstvu.

"S obzirom da se radi o praktično novom timu, sa mnogo novih igrača, brzo smo se uklopili. Bila nam je potrebna ta jedna utakmica da se prilagodimo, već protiv Tekstilca smo se opustili, tako da mogu biti zadovoljan. I ja sam se brzo uklopio u tim, ekipa je korektna, kao i trener. Mogu slobodno reći da je Prnjavor sredina odlična za mladog igrača", pohvalno govori Bosnić o svom novom klubu.

Andrej Bosnić rođen je 21. maja 2001. godine. Nakon nastupa za U-17 i U-19 tim Borca, prošle godine upisao je i dva nastupa za seniorski tim "crveno-plavih" u Prvoj ligi RS. Igrao je protiv gradskog rivala Željezničara, te Rudar Prijedora.

Ova sezona u Prvoj ligi RS, za razliku od nekih ranijih, broji čak 16 timova, što je po Bosniću, veoma dobra stvar.

"Iako smo odigrali tek dva meča, mogu reći da liga nije loša. Mnoge ekipe su slične kvalitetom, a veći broj utakmica otvoriće više prostora mlađim igračima da se dokažu i napreduju", smatra prvotimac Ljubića.

Andrej Bosnić u dresu Borca
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Iako je trenutno u Ljubiću, sve njegove misli usmjerene su ka Borcu i povratku u crveno-plavi dres.

"Moje ambicije usmjere su ka tome da se što prije vratim u Borac i zaigram u Premijer ligi BiH. Već sa 16 godina potpisao sam prvi ugovor, na tri godine, tako da je ostalo još 12 mjeseci. Redovno pratim i navijam za Borac i mogu biti zadovoljan izdanjima na početku sezone. Očekujem visoke domete ove sezone. Borac je moj klub, moj grad i jedva čekam da se vratim u Banjaluku", naglasio je Bosnić na kraju razgovora za naš portal.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC