• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rat" saopštenjima Banjalučana i Novograđana, Željo ST: Sramota u Novom Gradu, Sloboda: Nekorektno i tendenciozno!

Autor mondo.ba

"Treće poluvrijeme" meča na Mlakvama

 Prva liga RS Sloboda NG Željezničar Sport tim Izvor: MN PRESS

Utakmica drugog kola Prve lige Republike Srpske u fudbalu između Slobode iz Novog Grada i Željezničar Sport tima dobila je "treće poluvrijeme".

Nakon meča, koji je završen pobjedom domaćeg sastava (1:0), saopštenjem se oglasio klub sa "Predgrađa", u kojem su, kako tvrde, ogorčeni "nesportskim dešavanjima" na stadionu Mlakve.

Možda će vas zanimati

"Imamo potrebu da se obratimo sportskoj javnosti, a povod su dešavanja na utakmici u Novom Gradu. Kao što je već poznato, Željezničar Sport tim je 'u gostima' odigrao utakmicu u Novom Gradu protiv Slobode u okviru 2. kola m:tel Prve lige Republike Srpske, koja je završena pobjedom domaćina 1:0, što se u ovom slučaju pokazalo kao nebitno jer su prevladala nesportska ponašanja koja su fudbalsku igru i rezultat stavila u drugi plan.

Nasilničko ponašanje protivničkih igrača i uprave kluba sve vrijeme trajanja meča, bacili su ljagu ne samo na susret, već na fudbal Republike Srpske. Jedan klub je sebi dao za pravo da potcijeni Prvu ligu Republike Srpske i naruši njen dignitet, čime je pokazao da nije dostojan članstva u elitnom takmičenju. Nedopustivo je da se čelnici jednog prvoligaša ponašaju na najprimitivniji način izazivajući nerede na tribinama stadiona i vrijeđajući predstavnike gostujuće ekipe. Nije ovo prvi put 'domaćinima' da se ponašaju prema gostima na nedomaćinski način i to fudbalska javnost Srpske vrlo dobro zna.

Na žalost, ni domaći igrači nisu bili ništa bolji, što je činjenica koja posebno poražava. Nasuprot sebe oni su imali najmlađu ekipu u ligi, što je za uvažavanje i svaku pohvalu, nad kojom su izvršili, usuđujemo se reći, fizičko nasilje. Umjesto da gledamo fudbalske majstorije, driblinge, golove, fudbalsko nadmetanje, mi smo u skoro 100 minuta utakmice mogli da vidimo bezbroj faulova, udaraca, jednom riječju nesportskog ponašanja. Možemo slobodno reći da je teren više ličio na ring, a u prilog ovim tvrdnjama govori činjenica da je naš 18-godišnji igrač iz ove utakmice izašao sa polomljenom nogom, te da će njegov oporavak biti težak i dug.

Ovom prilikom želimo još jednom da upoznamo sportsku javnost da smo mukotrpnim i dugim radom izrasli u respektabilan sportski kolektiv koji broji preko 300 dječaka i omladinaca, uključujući mladiće koji se takmiče u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske. Politika našeg kluba jeste stvaranje i afirmacija mladih igrača, oslanjajući se isključivo na fudbalere iz sopstvenih redova. Poznato je da je istom mišlju i željom vođen i FS RS, te da se samo na taj način može stvarati zdrava osnova za fudbalsku budućnost RS. Napominjemo još jednom da imamo najmlađi i najperspektivniji tim u pomenutoj ligi, što treba da bude ponos kako naš tako i FS RS, jer su to sve djeca ponikla u našim redovima, željna fudbala, dokazivanja na terenu i uživanja u sportskoj igri.

Iz tog razloga apelujemo na nadležne insitucije da zaštite našu mladost, da sačuvaju ugled elitnog takmičenja i ne dozvole pojedincima da svojim nesportskim ponašanjem ugroze kvalitet istog. Takođe apelujemo i na djelioce pravde, da opravdaju titulu koju nose i budu dostojni posla koji obavljaju. Nadamo se da će naše riječi naići na razumijevanje i da se nikad nikom neće ponoviti priča iz Novog Grada. Vratimo smisao fudbalu i takmičenju, bodovi se osvajaju sportskim nadmetanjem na terenu, a ne polomljenim nogama i javašlukom na tribinama", saopštio je banjalučki klub.

Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

Novograđani nisu ostali dužni Banjalučanima te su, takođe, reagovali saopštenjem u kojem su kategorično demantovali pisanje banjalučkog prvoligaša.

Saopštenje kluba iz Novog Grada takođe prenosimo u cjelosti.

"Nakon pisanja pojedinih portala i drugih medija, a vezano za odigranu utakmicu 2. kola Prve lige RS u Novom Gradu izmeđui FK Sloboda Novi Grad i FK Željezničar iz Banjaluke, a koje je bilo nekorektno, neprofesionalno i tendenciozno, dužni smo da obavijestimo javnost o sljedećem:

Utakmica je bila fer i korektna, prava prvenstvena, a isto tako i suđenje sudijske trojke na čelu sa glavnim sudijom Gigovićem iz Gradiške je bilo nepristrasno i pravično. Navodi pojedinih portala i medija i insinuacije o nekim detaljima sa same utakmice stvaraju iskrivljenu sliku o stvarnim i istinitim događajima na terenu a sračunati su da prikažu FK Sloboda u negativnom svjetlu.

Tačno je da je povreda gostujućeg igrača Kalabića u 80. minutu bila rezultat borbe za loptu, a ne nikakve namjere niti grube igre domaćeg igrača a koji se takođe povrijedio u tom duelu. Bez obzira na to FK Sloboda izražava svoje žaljenje što je gostujući igrač povrijeđen i ovim putem mu želimo što brži oporavak i povratak na teren. Isto tako, napominjemo i da je naš igrač Trivan teže povrijeđen u prvom poluvremenu i da će duži period odsustvovati sa terena.

Pogodak koji je FK Sloboda postigao nije rezultat povrede gostujućeg igrača i akcije koja je uslijedila nakon navedenog događaja, a kako su prenijeli pojedini portali, nego je pogodak postignut u sudijskoj nadoknadi iz više nego opravdanog kaznenog udarca zbog očiglednog igranja gostujućeg igrača sa obje ruke u svom šesnaestercu. Nadamo se da će svi portali ubuduće prenositi informacije fer, korektno i istinito o svemu što se dešava na svim sportskim terenima.

FK Sloboda će uvijek biti domaćin, kao što je i bio kroz 110 godina dugu istoriju kluba, svim klubovima i ekipama kao i medijskim kućama i portalima koje budu dolazile na naš stadion, ali nećemo dozvoliti i uvijek ćemo reagovati na neistinito i tendenciozno izvještavanje sa naših utakmica.

Na kraju kao kratak osvrt na saopštenje FK Željezničar, a koje se danas pojavilo na nekim portalima, samo želimo istaći da je čitav cirkus potekao od predstavnika gostujućeg kluba (pomoćnog trenera) na ovoj utakmici Popovića kojem bi bilo bolje da analizira lošu igru svoje ekipe, i samo jedan traljav šut za devedeset minuta igre, a ne da traži krivca u sudijama, domaćim igračima, upravi FK Sloboda itd...

Njegov vokabular riječi, a sa kojima "časti" svoje igrače, protivničke igrače, sudije i osoblje na stadionu i ponašanje pored terena je za svaku osudu, što je naravno poznato i široj fudbalskoj javnosti u Republici Srpskoj. Mislimo da bi Centar za edukaciju trenera trebalo da se pozabavi i ovakvim ljudima u fudbalu, a koji sigurno nisu ni pedagozi ni treneri i od kojih nažalost ni igrači ne mogu mnogo dobrog naučiti.

I još da dodamo da je FK Sloboda Novi Grad apsolutno mjesto u Prvoj ligi RS, mada je mnogima ta činjenica kost u grlu, a što će dokazati i pokazati na samom terenu i što je uvijek pokazivala kroz 110 godina dugoj istoriji kluba, u svim rangovima takmičenja kroz fer i poštenu borbu a na Vama gospodo iz FK Željezničar je da gradite imidž vašeg mladog i ambicioznog kluba, a ne da plasirate neistine i iskrivljenu sliku o događajima sa utakmica već da se borite sportski, fer i korektno kako na terenu, tako i izvan njega", naveli su Novograđani.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC