• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO Tim kola: Mitar Trifković pobijedio koronu, pa krenuo da rešeta mreže!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaler Alfa Modriče bio je zaražen opakim virusom, zbog čega je njegov kompletan tim bio u izolaciji do par dana pred početak prvenstva. Ipak, to mu nije smetalo da u dva uvodna kola nove sezone tri puta zatrese protivničku mrežu.

 MONDO Tim kola 2. kolo m:tel Prva liga RS Mitar Trifković pobijedio koronu, tri gola u prva dva kola Izvor: Promo/FK Kozara Gradiška

Fudbaleri Alfa Modriče odlično su započeli novu sezonu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske, te nakon dva uvodna kola drže mjesto u samom vrhu tabele.

Jedan od najzaslužnijih za uspješne rezultate Modričana je Mitar Trifković, fudbaler koji je tokom priprema za novu sezonu bio zaražen korona virusom, da bi nakon oporavka krenuo da rešeta protivničke mreže.

Možda će vas zanimati

U uvodnih 180 minuta, prvo je sa dva gola najavio ubjedljivo slavlje nad Podrinjem, da bi proteklog vikenda postigao jedini gol za svoj tim u remiju na gostovanju Kozari u Gradišci, te je zasluženo ponio epitet igrača kola.

Ne treba zaboraviti činjenicu da je u jeku priprema nekadašnjeg šampiona BiH utvrđeno da je Trifković zaražen, pa je skoro kompletan tim morao u izolaciju.

Trener Dario Purić nije mogao da do kraja ostvari svoje zasmisli tokom trenažnog procesa, ali čini se da to Modričanima uopšte nije smetalo, jer su do sada zabilježili ubjedljiv trijumf nad Podrinjem (3:0), te remi na teškom gostovanju u Gradišci (1:1).

Iako je Kozara, u čijem timu je među najzapaženijim bio iskusni defanzivac Boris Raspudić, imala vođstvo, Modričani su golom Trifkovića stigli do boda. Bili su domaći bliže pobjedi, imali još nekoliko dobrih šansi, ali je na golu gostiju briljirao Aleksandar Simić, te omogućio svom timu da neporažen napusti Gradišku.

Izvor: Promo/FK Rudar Prijedor

Pod imperativom pobjede u meču drugog kola bili su fudbaleri Rudar Prijedora, koji su ugostili neugodnu Sutjesku, te tek nakon preokreta uspjeli su doći do tri veoma važna boda.

Nije dobro počelo za Prijedorčane, jer je nakon greške Bojana Burazora, Jovan Bokić sjajnim golom sa više od 30 metara osigurao vođstvo Fočacima, a sebi mjesto u Timu kola.

Ipak, mladi stručnjak Boris Savić sjajnim izmjenama na poluvremenu uspio je da prelomi meč. Rezervisti Ognjen Jaćimović i Marinko Rastoka, koji su ušli odmah na startu nastavka, upisali su se u strijelce i tako donijeli potpuni preokret. U timu "rudara" među istaknutijim je bio i Danilo Marmat.

Savićevi izabranici, koji su pred početak sezone proglašeni za glavne favorite za šampionsku titulu i plasman u Premijer ligu BiH, i dalje kubure sa realizacijom, ali prikazano u drugom poluvremenu protiv Sutjeske može da ga hrabri pred naredno kolo. Tada će snage u Ugljeviku odmjeriti Zvijezda 09 i Rudar Prijedor, pretendenti za plasman u viši rang.

A Zvijezda 09, nakon domaćeg debakla od Kozare na otvaranju sezone (0:4), znatno je pojačala sastav, te je tim Zumbula Mahalbašića uspio da se "resetuje" i u Doboju zabilježi važan trijumf, 3:1 protiv Sloge.

Iako su Dobojlije prve stigle do gola, sve ostalo bilo je na strani gostiju, koje je predvodio odlični Kristijan Tojčić, strijelac vodećeg gola za tim iz Etno sela Stanišići.

Borac iz Kozarske Dubice odigrao je odličan meč u Istočnom Sarajevu, te kući ponio bod.

Prezimenjaci Mile i Ilija Kovačević prednjačili su u gostujućem sastavu, a Ilija se upisao i u strijelce.

Prvoligaški fudbal vratio se u Prnjavor, gdje su igrači Ljubića nadigrali komšije iz Dervente i savladali Tekstilac s visokih 4:0.

Milovan Novaković ovog ljeta pojačao je Prnjavorčane, a da će biti veoma važan šraf u timu povratnika u prvoligaško društvo, pokazao je u duelu sa Tekstilcem, gdje je bio strijelac trećeg pogotka.

Tvrd duel odigrali su Jedinstvo i Leotar u Ugljeviku, a na kraju su se radovali gosti iz Trebinja. Gol vrijedan tri boda postigao je Stefan Paranos, koji se takođe našao među 11 najboljih igrača u m:tel Prvoj ligi RS proteklog vikenda.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

TABELA - 2. KOLO:

4 boda - Mitar Trifković (Alfa Modriča),
3 - Nikola Ćetković (Željezničar),
1 bod - Aleksandar Simić (Alfa Modriča), Stefan Tomaš, Mile Kovačević, Ilija Kovačević (Borac), Dušan Ristović, Aleksandar Ilić (Drina), Milan Šikanjić, Draško Lolić, Boris Raspudić (Kozara), Stefan Paranos (Leotar), Milovan Novaković (Ljubić), Ognjen Jaćimović, Danilo Marmat (Rudar Prijedor), Marko Lukić (Sloga), Đorđe Milutinović, Jovan Bokić (Sutjeska), Dragan Jolović (Tekstilac), Kristijan Tojčić (Zvijezda 09), Nikola Kuprešak (Željezničar).

TABELA - TRENERI:

1 bod - Nedžad Žerić (Kozara), Boris Savić (Rudar Prijedor).

LISTA STRIJELACA:

3 gola - Mitar Trifković (Alfa Modriča), Milan Šikanjić (Kozara),
1 gol - Rado Radić (Alfa Modriča). Stefan Tomaš, Ilija Kovačević (Borac), Srđan Damjanović, Dušan Ristović, Radovan Vasić (Drina), Stefan Božić (Jedinstvo), Srđan Eskić, Draško Lolić (Kozara), Stefan Paranos, Anel Ramić (Leotar), Andrej Bosnić, Miloš Drača, Milovan Novaković, Danko Segić, Boris Žižak (Ljubić), Ognjen Jaćimović, Marinko Rastoka (Rudar Prijedor), Dejan Bjeloš (Slavija), Miloš Galin (Sloboda), Marsel Mace (Sloga), Jovan Bokić (Sutjeska), Nikola Babić, Dragan Jolović (Tekstilac), Miloš Jokić, Ognjen Stjepanović, Kristijan Tojčić (Zvijezda 09).

Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

M:TEL PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE - 2. KOLO:

Slavija - Borac 1:1 (1:1)
/Bjeloš 24 - I. Kovačević 11/

Jedinstvo - Leotar 0:1 (0:0)
/Paranos 87/

Ljubić - Tekstilac 4:0 (2:0)
/Žižak 43, Bosnić 44, Novaković 49, Segić 90/

Podrinje - Drina 0:0

Kozara - Alfa Modriča 1:1 (1:0)
/Šikanjić 39 - Trifković 49/

Sloga - Zvijezda 09 1:3 (1:2)
/Mace 5 - Jokić 19, Tojčić 37, Stjepanović 66/

Rudar Prijedor - Sutjeska 2:1 (0:1)
/Jaćimović 63, Rastoka 85 - Bokić 18/

Sloboda - Željezničar 1:0 (0:0)
/Galin 90+5 pen/

TABELA: Kozara 4, Alfa Modriča 4, Drina 4, Leotar 4, Rudar Prijedor 4, Sloboda 4, Tekstilac 3, Ljubić 3, Zvijezda 09 3, Borac 2, Željezničar 1, Sloga 1, Sutjeska 1, Slavija 1, Podrinje 1, Jedinstvo 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC