Fudbal

Zvanično: Parma uručila otkaz treneru koji je iz Serije C vratio u italijansku elitu i preporodio!

Autor mondo.ba

Italijanska Parma otpustila je šefa stručnog štaba Roberta D´Aversa, a na njegovu poziciju trebao bi biti imenovan Fabio Liverani, doskorašnji strateg Lećea.

Izvor: Paolo Rattini/Getty Images Europe

Stručnjak koji je vratio Parmu iz Serije C u elitu za nekoliko sezona, više neće sjediti na klupi "krstaša".

Italijanski mediji prenose da se odluka pripremala nekoliko dana, jer su klub i D'Aversa imali vrlo različita stajališta o napretku Parme.

"Roberto D'Aversa razriješen je funkcije trenera prvog tima. Ovo je rezultat činjenice da u posljednjih nekoliko sedmica nema kohezije, jedinstva, harmonije i međusobnog entuzijazma koji su bili ključ uspjeha proteklih nekoliko godina. Ipak, ništa ne može izbrisati nezaboravna dostignuća upisana u klupsku istoriju zahvaljujući treneru i njegovom timu. Klub je zahvalan za sve u proteklih nekoliko godina, a Robertu želi mnogo sreće u nastavku karijere", saopšteno je iz italijanskog kluba.

D'Aversa je ekipu preuzeo 2016. godine kad je Parma bila u Seriji C, a za dvije sezone je pretvorio u stabilnog člana Serije A.

Tim sa "Enio Tardinija" bi prema navodima italijanskih medija trebao da preuzme doskorašnji strateg Lećea Fabio Liverani, dok se za usluge D'Averse zainteresovala Đenova.

Tagovi