• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Metak za Elizabetu i Vitoriju nije laž: Konte ide zbog jezive pretnje koju je Inter hteo da sakrije

Autor Nikola Janković

Trener nikada nije oprostio Žangu što nije stao u njegovu zaštitu, kao što ni predsednik nije oprostio Konteu što nije poštovao odluku kluba. Rezultat? Promocija tek TREĆEG čoveka u istoriji koji će trenirati Juventus, Milan i Inter.

 Konte-napusta-Inter-Koverat-sa-metkom-i-slikom-supruge-i-kcerke-postoji Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE

"Neke stvari se jesu dogodile i nema potrebe da izbegavamo razgovor o tome. Moramo da vidimo da li su svi u klubu spremni da ostanu bez još jedne ovakve godine, zbog onoga što mi se dogodilo", rekao je Antonio Konte sinoć u programu televizije "Sky Sport Italia".

Možda će vas zanimati

Trener Intera uključio se uživo sa stadiona u Kelnu i pod utiskom dramatičnog poraza od Sevilje u finalu Lige Evrope, između redova, potvrdio priču koja je u novembru prošle godine nekako zataškana.

KO ĆE DOČEKATI LEA MESIJA NA AERODROMU?

Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe
Karijera Antonija Kontea

2006-07 Areco / 26, 9-9-8

2007-09 Bari / 67, 32-20-15

2009-10 Atalanta / 14, 3-4-7

2010-11 Sijena / 44, 22-14-8

2011-14 Juventus / 152, 102-35-15

2014-16 Italija / 25, 14-7-4

2016-18 Čelsi / 106, 69-16-20

2019-?? Inter / 54, 33-12-9

 "Postoji nekoliko stvari o kojima ću razmisliti, a to će imati smisla samo ukoliko i predsednik razmisli, takođe. Odluku ću saopštiti direktorima. Bepe Marota i Pjero Auzilio su bili ti, koji su čvrsto verovali da bi trebalo da dođem i zauvek ću im biti zahvalan na pozivu da učestvujem u ovoj avanturi", rekao je kratko, pa se vratio na "tabu temu".

"Ovo je bila jako teška godina. Za sve u životu postoje granice, a pošto se radi o mojoj privatnosti, ovo je neprihvatljiva situacija. Imam porodicu", rekao je i nastavio:

"Moram da odlučim šta mi je prioritet u životu, fudbal ili porodica. Ako to što sam izabrao fudbal na kraju ugrozi sigurnost moje porodice, onda taj izbor za mene više ne postoji. Za sve postoje granice, na meni je da vidim gde su".

Milanski sportski dnevnik "Gazzetta dello Sport" objavio je prošlog novembra priču o tome da je na adresu Interovog sportskog centra "Apijano Đentile" stigao koverat u kojem su se nalazili metak i Konteova slika sa suprugom Elizabetom i kćerkom VItorijom.

Inter je oštro demantovao vest, a potom je usledila žestoka reakcija Konteove supruge u postu na Facebook profilu, koji je više zvučao kao osuda odluke redakcije da objavi vest, nego poricanje da pošiljka postoji.

"Daleko smo dogurali u Italiji kada svako može da se probudi ujutru, sedne i napiše šta hoće, ne razmišljajući o posledicama", napisala je Elizabeta Maskarelo.

Ovaj izbor reči ne deluje kao slučajan, kao što ni Konte posle pobede nad Atalantom za kraj sezone u Seriji A nije slučajno tražio od predsednika "da zaštiti igrače i njega". Potom je dodao da to nema nikakve veze sa pojačanjima.

KONTE NE MORA DA RAZMIŠLJA, INTER VEĆ IMA TRENERA?

Izvor: Guliver, Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

Alegri je prethodnu godinu proveo van fudbala, sakupljajući energiju za sledeći izazov, baš kao što je i Konte uradio u godini između otkaza u Čelsiju i promocije u Interu.

"Gazzetta" danas navodi da ni Stiven Žang nije oprostio Konteu, što nije poštovao odluku kluba da ovaj skandal ostane zauvek demantovan i tretiran kao da se nikada nije dogodio. Kineski biznismen je, piše list, očekivao od trenera da pokaže lojalnost i obezbedi diskreciju svima u klubu, dok je Konte zauzvrat tražio da kćerki, supruzi i njemu bude garantovana sigurnost i zaštita.

To se, očigledno, nije dogodilo, pa je "nerazure" već po sletanju u Milano sačekala udarna vest o tome da je novi trener ekipe Masimilijano Alegri.

Ukoliko je to tačno, Maks Alegri će postati tek treći trener u istoriji koji je trenirao tri najveća italijanska kluba. Za sada su to i dalje Đovani Trapatoni i Alberto Zakeroni.

Alegri je od 2010. do 2014. vodio Milan i doneo "rosonerima" poslednji "skudeto", osvojen pre devet godina sa Tijagom Silvom i Zlatanom Ibrahimovićem, a potom je brzo posle smene na "San Siru" prihvatio poziv iz Torina i nasledio upravo Kontea.

Trenirao je Juventus do prošlog leta, nastavio seriju šampionskih titula u Italiji i odveo "bjankonere" do dva finala Lige šampiona, ali je u njima beležio poraze od Barselone i Real Madrida.

U Berlinu 2015. i Kardifu 2017. godine poražen je zbirnim rezultatom 2:10.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC