• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trenerov kompleks iz mladosti koštao je Inter trofeja koji čeka 22 godine!

Autor Nikola Janković

Banega je samo čekao da iskoristi ono što je o Konteu mogao da sazna još dok je nastupao za Inter u sezoni 2016/17.

 Trenerov [kompleks] iz mladosti koštao je Inter trofeja koji čeka 22 godine! Antonio Konte Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Ever Banega nije se upisao u strelce u poslednjoj utakmici za Sevilju, ali je postigao "gol" koji je prelomio dramatičnu utakmicu sa Interom sinoć u Kelnu.

Očigledno dobro "izbrifovan" pred finale Lige Evrope, svestan svih vrlina i mana svog protivnika, Argentinac je prepoznao trenutak i upotrebio informaciju, koju je mogao da sazna o Antoniju Konteu još dok je nastupao za Inter u sezoni 2016/17.

Možda će vas zanimati

Banega se "kačio" sa "nerazurima" od početnog zvižduka sudije Danija Makelija, koji se spremao da "svirne" kraj prvog poluvremena kada je na red došao Nikolo Barela. Dvojica vezista ušla su u žestoku raspravu "tik" ispred klupa za rezervne igrače, pa Đulen Lopetegi i Konte nisu mogli da ne čuju uvrede i psovke.

Jasno je koji od dvojice trenera nije uspeo da ostane miran tom prilikom.

Kontea ni žuti karton iz 5. minuta nije sprečio da "se uključi", a to je bilo sve što je Banega čekao. Drsko je "ubo" Italijana tamo gde je "najtanji", u kompleks koji vuče još iz ranih 20-ih, kada je prelaskom iz rodnog Lećea u Juventus naglo počeo da ćelavi. 

Uz pomoć tretmana i preparata koji su počeli da se pojavljuju na tržištu tokom 90-ih godina, budući kapiten Juvea uspeo je da zaustavi opadanje kose i već od 2000. nastupao u crno-belom dresu sa frizurom kakvu i danas nosi. 

Međutim...

Izvor: Panini - Marco Luzzani/Guliver/Getty Images

"Nemoj da ti počupam tu periku", bila je rečenica koja ga je u toj meri izbacila iz takta, da je srčani Antonio prvo zakazivao "fajt" ispred stadiona, a onda prestao da liči na sebe u drugom poluvremenu.

Nijednog trenutka nije delovao kao trener jedne od najpožrtvovanijih ekipa u Evropi ove sezone. To je prepoznao i režiser prenosa, koji je u 60. minutu prikazao Kontea u krupnom planu.

Njegov izraz lica govorio je sam za sebe.

Izvor: Screenshot

Sevilja: Bono - Navas, Kunde, Dijego Karlos (od 86. Gudelj), Regilon - Banega, Fernando, Đordan - Suso (od 78. Vaskez), De Jong (od 85. En Nesiri), Okampos (od 70. El Hadadi).

Inter: Handanović - Godin (od 89. Kandreva), De Fraj, Bastoni - D'Ambrozio (od 78. Mozes), Barela, Brozović, Galjardini (od 78. Eriksen), Jang - Lukaku, Lautaro (od 78. Sančez).

U tom 60. minutu, vezni red "nerazura" uveliko je u serijama gubio duele na sredini.

Banega je uz pomoć Fernanda i Đordana kontrolisao tempo igre i pojačavao pritisak na poslednju liniju odbrane Intera, uticaj Danila D'Ambrozija i Ešlija Janga po bokovima bio je marginalizovan, pa su se navijači pred "malim ekranima" s razlogom pitali šta trener čeka i kada će skloniti sa terena, pre svih, Roberta Galjardinija.

Dok su se Barela i Marcelo Brozović nekako držali "na konopcima", Galjardini nije bio u utakmici od povratka iz svlačionice, baš kao ni Konte, koji se probudio tek kada je Romelu Lukaku postigao drugi gol na meču - ali na pogrešnoj strani terena.

Igrao se 74. minut kada je Belgijanac efektne i neprecizne "makazice" Dijega Karlosa preusmerio u mrežu Samira Handanovića, za vođstvo rivala od 3:2. Konte se tada setio da mu je "pola" klupe na zagrevanju od početka drugog dela, pa je u 78. minutu napravio trostruku izmenu i poslao na teren Kristijana Eriksena, Aleksisa Sančeza i Viktora Mozesa.

Ne samo da je tri puta zakasnio da reaguje, već je i tada uveo samo jedan "svež" par nogu u vezni red. Izašao je Galjardini, dok su Barela i Brozović morali da "stisnu zube" i povuku ekipu u ofanzivu. 

Ona je mogla biti samo jalova u poslednjih 15-ak minuta sezone koja je počela 13 meseci ranije i prekidana na dva i po meseca zbog pandemije korona virusa.

Lopetegijevi momci samo su pomogli da vreme brže istekne tradicionalnim valjanjem, istezanjem i odugovlačenjem...

To je dobar skauting.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC