Fudbal

Srijeda "Dan D" ZA Mesija? Otac traži jedno, Barselona nudo drugo!

Autor Mladen Šolak

Mesi senior dolazi iz Argentine u Španiju.

Lionel Mesi sa trofejom Lige šampiona 2015.
Izvor: MARTIN MEISSNER/AP, Tanjug

Otac i agent Lionela Mesija, Horhe Mesi, srešće se sutra sa predsjednikom Barselone Đosepom Marijom Bartomeuom, najavio je američki portal "ESPN".

Nezvanično, njih dvojica će u srijedu uveče razgovarati o Leovoj sudbini, a Mesi senior će na taj sastanak doletjeti iz Argentine, da bi "otkravio" odnos svog sina i kluba.

Izbori tog portala otkrili su da će Mesijev otac tražiti od Barselone da dopuste Leu da ode besplatno, dok će Bartomeu ponuditi dvogodišnji produžetak ugovora.

Mesi i njegov pravni tim tvrde da igrač može sam da "izađe" iz ugovora i da je za to dovoljno što je poslao faks prošle nedjelje. Međutim, Barsa tvrdi suprotno, a posljedica tog sukoba bio je njegov nedolazak na testiranje ekipe na koronu u nedjelju, a potom ni na prvi trening u ponedjeljak.

Sa druge strane, Barsina argumentacija je da je klauzula prema kojoj hoće da ode istekla u junu i da prema tome mora da ostane do 2021. U suprotnom, može da ode samo ako neko za njega ponudi 700 miliona evra, tvrdi katalonski velikan.

Ako ne bude dogovora, moguće je da se dvije strane dugo "vuku" na sudu, a sigurno je da će Mančester siti sve to pratiti, spreman da skoči i da ga dovede za obeštećenje koje sigurno neće biti manje od 100 do 150 miliona evra.

Naravno, ako Barselona pristane na bilo šta manje od 700 miliona.

Tagovi