Loše vijesti za Banjalučane iz Portugala

Ovo neće obradovati navijače Borca: Rio Ave slavio u Pasoš de Fereiri i doveo igrača Mančester sitija!

Autor Nebojša Šatara

Rival Banjalučana u kvalifikacijama za Ligu Evrope odigrao drugu pripremnu utakmicu pred novu sezonu i angažovao novo pojačanje.

Izvor: Gulliver/Getty images, Henriques Da Cunha

Fudbaleri Rio Avea, koji će 17. septembra gostovati na banjalučkom Gradskom stadionu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, zabilježili su prvu pobjedu na pripremama.

Poslije remija sa Maritimom (0:0) prije nekoliko dana, izabranici Marija Silve su u srijedu stigli do trijumfa u Pasoš de Fereiri rezultatom 1:2 (0:2).

"Zeleno-bijeli" su na stadionu "Kapital do Movel" poveli golom Bruna Moreire u 15. minutu iz jedanaesterca, a već u narednom napadu, povisili su na 0:2 što je bio rezultat prvog poluvremena. Strijelac drugog pogotka za Rio Ave bio je Karlos Mane.

U nastavku, kad su obojica trenera "izmiješala" sastave, bolje se snašao domaćin, koji je uspio da smanji takođe golom iz penala. Siguran sa "kreča" bio je debitant u domaćem timu Martin Kalderon.

Ipak, pored pobjede, najvažnija vijest iz portugalskog kluba je dolazak fudbalera Mančester sitija Riotara Mešina na dvogodišnju pozajmicu u Rio Ave s opcijom trajnog otkupa ugovora.

Dvadesetdvogodišnji mladi reprezentativac Japana je prethodnu sezonu proveo u škotskom Hartsu, takođe kao pozajmljeni igrač, a u klubu iz Edinburga je odigrao 19 mečeva i postigao tri gola.

U prvoj izjavi za medije u Portugalu je rekao da želi biti koristan ekipi u portugalskom šampionatu, ali i posebno u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Nadam se da ću pomoći timu da stigne do grupne faze Lige Evrope sa mnogo golova i asistencija", izjavio je ofanzivni vezista, koji može da igra i kao drugi špic ili krilni napadač.

Avgusta prošle godine je stigao u Mančester siti iz Gamba Osake, a već se pridružio novim saigračima pod komandom Marija Silve.