• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oprez u Rio Aveu: Ne potcjenjujemo Borac, znamo da imaju kvalitetan tim

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Portugalci se bez najboljeg igrača spremaju za put u Banjaluku.

 Rio Ave - Borac Liga Evrope 2. kolo kvalifikacija reakcija na žrijeb Izvor: Henriques Da Cunha/EuroFootball/Getty Images

Žrijeb je htio da Rio Ave u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope gostuje Borcu u Banjaluci.

Trener "crveno-plavih" Vlado Jagodić istakao je da su Portugalci favoriti u ovom duelu, ali tim sa krajnjeg zapada Pirineja oprezno pristupa duelu sa Banjalučanima.

Možda će vas zanimati

"Čeka nas respektabilan rival. Ako je stigao do drugog kola, to znači da vrijedi i moraćemo dobro da se spremimo", poručio je predsjednik Rio Avea Antonio da Silva Kampos.

Portugalci su dobro upoznati sa činjenicom da Borac nikada nije izgubio evropski meč u Banjaluci, što poziva na dodatni oprez. Dodatno se naglašava da su "crveno-plavi" već odavno u takmičarskoj formi, s obzirom da su odigrali šest prvenstvenih, te jedan evropski meč.

"Rio Ave prethodnih godina pokazao je da može da slavi na teškim terenima, te vjerujem da će kvalitet, ambicije naše ekipe i želja biti presudni. Učinićemo sve da slavimo u ovom meču i plasiramo se u narednu rundu takmičenja", dodao je prvi čovjek portugalskog tima, izrazivši žaljenje što će meč biti odigran bez prisustva publike.

Izvor: Carlos Rodrigues/Getty Images Europe

I trener Rio Avea Mario Silva hvali banjalučki tim.

"Biće teška utakmica, protiv jakog tima iz BiH, koji je već u takmičarskoj formi. Odigrali su već šest zvaničnih mečeva, ali to ne smije uticati na naša nastojanja da se plasiramo dalje. Očekuje nas dugo putovanje. Igramo u gostima, ali u meč ulazimo s opzimizmom", kaže Silva, koji je prošle godine sa Portom osvojio Ligu šampiona za mlade fudbalere, a ranije je vodio i Boavistu.

Svjestan je da "crveno-plavi" neće biti nimalo lak rival 17. septembra, pogotovo nakon što su ostali bez svog najboljeg igrača Mehdija Taremija, koji je u međuvremenu prešao u Porto.

"Ne potcjenjujemo rivala zbog toga što nema iskustva u Evropi, jer znamo da u ligama poput BiH ima dosta kvalitetnih igrača koji žele da pokažu svoj kvalitet fudbalskom svijetu", zaključio je 43-godišnji portugalski stručnjak.

UEFA je kasno sinoć suzila broj potencijalnih rivala u 3. kolu kvalifikacija.

Pobjednik duela Borac - Rio Ave odmjeriće snage sa nekim od ovih protivnika: Glazgov Rendžers (Škotska) / Linkoln(Gibraltar), Bešikštaš (Turska) ili OFI Krit (Grčka) / Apolon Limasol (Kipar).

Pitali smo i naše sugrađane šta misle o predstojećem duelu.

Anketa

Ko prolazi u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope?

  • Borac

    85.29% (29)

  • Rio Ave

    14.71% (5)

Ko prolazi u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC