• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić o prvom mjestu, Krupi, ali i odbijenoj izmjeni: To su naše interne stvari...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"To su neke naše interne stvari, a vrlo brzo ćete znati njihov rezultat", prokomentarisao je trener Borca Vlado Jagodić zanimljiv detalj pored terena na meču protiv Krupe.

 Borac - Krupa izjava Vlado Jagodić prvo mjesto na tabeli izmjena Nemanja Janičić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac u ponedjeljak uveče upisao je prvu pobjedu u duelima sa krupom savladavši ju rezultatom 3:1 i okviru šestog kola Premijer lige BIH, te ovim trijumfom izbio na prvo mjesto na tabeli.

Četvrta pobjeda na četvrtom meču kod kuće bila je dovoljna Borcu da preuzme lidersku poziciju na kojoj će ostati tokom reprezentativne pauze, pa trener Vlado Jagodić ima itekako razloga za zadovoljstvo i nije mu smetao ni taj primljeni pogodak.

Možda će vas zanimati

"Ulazimo u reprezentativnu pauzu sa postignutim ciljevima. Svi od čistačica do predsjednika kluba uložili smo napore da dočekamo ovo veče sa pobjedničkim utiskom. Jesmo primili gol, pa neka smo ga i primili, ali smo pobijedili sa dva gola razlike i to nas je plasiralo na ovo mjesto na kojem smo, a prethodnih dana uradili smo ono što smo uradili za istoriju. I kada to sve sagledamo normalno je da smo zadovoljni. Nemam riječi da čestitam svima, ali ovo je tek početak i ovo će nam dati nadam se vjetar u leđa da budemo još konkretniji“, istakao je Jagodić koji žali što se igralo po nevremenu i na trenutke pravim prolomima oblaka.

„Pred današnju utakmicu nas je pratila negativna tradicija, htio sam da se fokusiramo pa sma i vas novinare uskratio za izjave o žrijebu, na čemu vam se izvinjavam“, rekao je trner Borca i nastavio:

"Krupa je pružila snažan otpor, željela je da nas pobijedi i drago mi je da smo upisali tri boda i ostvarili tu potrebnu gol-razliku. Da je vrijeme bilo bolje bila bi bolja utakmica, ali vrijeme je bilo na ivici da se može igrati. Krupi želim sve najbolje, mislim da imaju kvlitet da se izbore za svoje ambicije, a mi smo napravili lijepu situaciju da možemo trezveno ljudski analizirati ovih šest kola. Možemo iz ovoga izvući još kudikamo bolje i napraviti za naš klub i Banjaluku i da se dižemo na tabeli. Jesmo na vrhu, ali dvije ekipe imaju utakmicu manje“.

Slijedi odmor tokom kojeg šef stručnog štaba ne planira zakazivati prijateljske utakmice.

"Na pauzi prije svega trebamo da se odmorimo, sa nekima da popričamo, a onda da donesemo neke odluke da li ćemo neka mjesta popunjavati. Nećemo igrati prijateljske, ne želim faktor povrede, igraćemo protiv naše juniorske ekipe za sedam dana, odnosno igraće oni koji su manje igrali. Večeras sam mnogo rizikovao, neke igrače ne bih možda stavio da sam znao da će biti ovakvo nevrijeme“, rekao je Jagodić.

Jedan od važnih igrača koji su zaslužili odmor je i sjajni štoper Marko Jovanović, pa ga je Jagodić izvadio kada je sve već bilo riješeno, petnaest minuta prije utakmice. Tom prilikom došlo je do korekcija u postavi Borca, jer je Jovanovića zamijenio veznjak Kalesić, pa je mjesto štopera prebačen Vojnović.

Ovakva "rokada" posljedica je zanimljivog detalja koji je viđen pored terena nekoliko minuta ranije.  Jagodić je tada pozvao Nemanju Janičića koji se zagrijavao i pitao ga da li je spreman, a on je predložio da uđe Ćosić i nastavio sa zagrijavanjem, što su mogli da primijete prisutni na stadionu.

Na novinarsko pitanje da li je ovdje riječ o nesporazumu ili nečem drugom, Jagodić je odgovorio:

"Postoje neke naše interne stvari... Marko je tražio izmjenu, stisnuo je zube iako je imao problem tokom noći i žao mi je što ga nisam odmah zamijenio kada je prvi put tražio izmjenu“, objasnio je Jagodić prvo situaciju zašto je mijenjao Jovanovića, a potom i situaciju sa Janičićem:

"Jeste bila inicijativa da to mjesto popuni desni štoper koji ima iskustva, međutim, desile su se neke nepredviđene okolnosti zbog kojih sam ja odustao od izmjene. Ja ne mogu dozvoliti određene stvari, ja odlučujem o svemu. Vratili smo Vojnovića, kojem je ta pozicija prirodna, a Dino Kalesić je momak koji se dobro snašao danas. To su neke naše interne stvari, a vrlo brzo ćete znati rezultat tih internih stvari", istakao je Jagodić.

Trener Borca mijenjao je već na poluvremenu, kada je umjesto Lukića ušao Marković.

"Nezadovoljan sam današnjom igrom Jove Lukića. Ali već sam rekao moramo da budemo strpljivi sa mladim igračima. Ne želim da isto gledam igrača koji ima 17  kao onog sa 21 i da gledam kao Janičića koji ima 34 godine. Ne gledam ih isto, ali oni isto žive od kluba. Mislim da Jovo može daleko više. Milojeviću smo dozvolili da danas ne bude u konkurenciji jer smo željeli da pomognemo našem selektoru Slobodanu Starčeviću i reprezentaciji, a Vladan Danilović je dobio poziv u A selekciju. Čestitam mu, to je velika stvar za klub. I Jovo Lukić je reprezentativac , i on treba ujutro u 8 da bude tamo. Ali ostavio sam ga danas jer mi je trebao. Od Markovića sam isto tako želio malo više pa nisam dobio. Bićemo strpljivi za mlade igrače, nećemo da budemo rigorozni, ali i oni moraju da shvate da moraju da iskoriste svoju priliku", poručio je Jagodić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC