• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marić nakon poraza od Borca: Najlakše je očajavati, ali hajde da se borimo. Ja drugi način ne poznajem!

Autori Goran Arbutina Autori Bojan Jakovljević

Trener Krupe ne može biti zadovoljan nakon poraza u Banjaluci (1:3), ali vjeruje da će njegovi izabranici uskoro proraditi i popraviti skroman bodovni saldo. "Možemo i moramo bolje", jasan je Zoran Marić.

 Zoran Marić nakon poraza od Borca: Možemo i moramo bolje Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbaleri Krupe nisu uspjeli da pariraju Borcu, koji je opravdao ulogu favorita u derbiju dvije ekipe iz komšiluka, te slavio 3:1 na Gradskom stadionu.

Ekipa iz Krupe na Vrbasu može da se zadovolji jedino činjenicom da je postala prva koja je ove sezone uspjela da savlada Bojana Pavlovića u Banjaluci, ali teško da to može biti utjeha treneru Zoranu Mariću.

Možda će vas zanimati

"Svakako da ne mogu biti zadovoljan rezultatom. U prvom poluvremenu, kada je teren dozvoljavao da se igra, ne mogu reći da smo bili ravnopravan protivnik, ali bili smo korektni. U nastavku se Borac bolje snašao", istakao je Marić nakon večerašnjeg meča.

Njegovi izabranici još jednom su potvrdili da se ne snalaze baš najbolje pred protivničkim golom. Potrebno im je mnogo prilika da savladaju rivala, što se u mečevima protiv jačih rivala i te kako osjeti.

"Naši problemi sa realizacijom se nastavljaju. Poslije šest kola, imamo samo dva postignuta gola i evidentno je da nam treba jako puno šansi da bismo postigli gol. To je problematika sa kojom mi živimo već neko vrijeme i trudimo se da je popravimo, ali protiv ekipa poput Borca, pogotovo na Gradskom stadionu, to ne ide. Pogotovo kada u ekipi nemamo Stefana Nikolića, koji nije igrao zbog povrede. Nemam šta da zamjerim momcima, ali nezadovoljan sam rezultatom. Moram da čestitam i Borcu na zasluženoj pobjedi", sportski je strateg Krupe priznao poraz.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dakle, nakon šest odigranih kola, Krupa na svom kontu ima svega četiri boda i jasno je već sada da je očekuje teška borba za očuvanje premijerligaškog statusa.

"Ne bih bio realan kada bih rekao da sam zadovoljan jer zauzimamo mjesto sa kojeg se ispada. Treba uzeti u obzir sve ono što se dešavalo u prošla dva mjeseca. Otišao nam je Jovo Lukić, povrijedio se izuzetno važan Josip Miketek i danas se pokazuje da igrače tog kalibra nismo uspjeli da nadomjestimo."

Prelazni rok i dalje traje, tako da će u Krupi na Vrbasu pokušati da angažuju pojačanja, te tako popune deficitarne pozicije.
"Radili smo, a i dalje radimo na dovođenju pojačanja i nadam se da će ekipa rasti. Modifikovali smo način igre i to me ohrabruje. Vjerujem da će se u dogledno vrijeme pokazati te promjene. Moje je da radim sa tim što imam, tražim i ukazujem na pozicije koje možemo da popravimo i da se borimo da iz utakmice u utakmicu osvojimo koji bod. Imam iskustva, znam da vrlo lako sve može da se promijeni. Ne posustajem, vjerujem u momke. Možemo i moramo bolje", jasno poručuje Marić.

Iako je prvenstvo poprilično odmaklo i teško je na tržištu naći adekvatno pojačanje, nada i dalje postoji.

"Nije lako naći pojačanje u ovom periodu. Ali, uvijek se nađe neki igrač koji je možda čekao inostranstvo, pa se sve izjalovilo. Konkurencija je velika, ali možda nađemo nekog ko bi da 'premosti' period do zime, ta tri mjeseca, koji bi nam mogao pomoći. Znamo šta nam je problem i nastojaćemo da ga riješimo. Najlakše je očajavati, ali hajde da se borimo. Ja drugi način ne poznajem. Možda će u jednom trenutku to da bude i pitanje trenera, ali to mene ne brine. Imam povjerenje ljudi u klubu, odličan odnos sa igračima, iako nemamo rezultat. Svi se nadamo da možemo da isplivamo iz ovoga", zaključio je Marić, koji će igračima nakon današnjeg meča dati slobodno do četvrtka.

Poslije pauze, Krupu očekuje veoma bitan meč protiv Slobode, u kojem je jedina opcija pobjeda.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC