• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić o Portugalcima: Rio Ave je favorit, ali ja moram da budem optimista

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Respektovaćemo ih, favoriti su, ali imamo šanse da se borimo na toj utakmici", rekao je trener Borca o narednom protivniku u Evropi, portugalskoj ekipi Rio Ave.

 Liga Evrope kvalifikacije drugo kolo Trener Fk Borac Vlado Jagodić žrijeb protivnik Rio Ave Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Žrijeb drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope bila je prilika da možda na Gradskom stadionu u Banjaluci vidimo Stivena Džerarda, u ulozi trenera Glazgov Rendžersa, pa i Predraga Rajkovića golmana Francuskog Remsa, ali kuglice su „odlučile“ da protivnik Borca bude portugalski Rio Ave.

Klub sa sjevera Portugala, koji je svojevremeno sa klupe vodio Feliks Murinjo, otac čuvenog Žozea Murinja i gostovaće 17. septembra u Banjaluci, a prvoj posjeti gradu na Vrbasu obradovali su se hrvatski fudbaleri Nikola Jambor i Toni Borevković koji nose dres portugalskog kluba.

Možda će vas zanimati

 Trener Borca Vlado Jagodić  nije nezadovoljan, ali ni pretjerano oduševljen žrijebom koji mu je dodijelio petoplasiranu ekipu prošle sezone portugalskog šampionata.

"Uvijek može i bolje i gore, ali u ovom trenutku imamo realno vrijeme ispred sebe da skautiramo tu ekipu. Oni nisu počeli ni prvenstvo. To je jedan miks Brazilaca, Portugalaca, Iranaca i Hrvata, bili su na petom mjestu na tabele, ali su imali ubjedljive pobjede nad Benfikom i Sportingom. Igraju 2. I 5. septembra dvije prijateljske utakmice  koje će im biti jedine do našeg susreta. Mario Silva je mlad trener, osvojio je sa U19 ekipom Porta evropsko prvenstvo i vodio je samo sedam utakmica Porto pa je dobio posao u Rio Aveu. Dakle radi se o ambicioznom klubu", rekao je Jagodić.

Trener Borca svjestan je veličine i reputacije protivničke ekipe koja poređenja radi, prema Transfermarktu vrijedi skoro 41 milion evra, naspram četiri miliona, koliko se procjenjuje ekipa Borca.

"Taj Iranac Taremi vrijedi 10 miliona. Ne bojimo se, ali imamo dosta vremena da napravimo dobar skauting. Mi znamo koja je naša vrijednost, da smo mi sa našim koeficijentom tu gdje jesmo. Na UEFA renkingu su iznad nas mnogo i normalno je da sebe vide kao favoriti. Ja to već vidim u nekim izjavama ali to je sasvim normalno. Igramo na svom terenu, prije svega moramo da  reprezentatitvnu pauzu uradimo kako treba, da na Koševu budemo mnogo bolji nego na prethodna dva gostovanja, jer sad branimo tu prvu poziciju, a poslije ćemo imati četiri, pet dana pauze", istakao je Jagodić, koji priznaje da je Borac imao sreće jer je domaćin.

"Veliki nam je teret pao, pomalo smo strepili od puta, jer znamo šta su nama te dve utakmice u prvenstvu i sve se uklopilo. Optimista moram uvijek biti i tako zračiti prema igračima. Respektovaćemo ih, ali imamo šanse da se borimo na toj utakmici", zaključio je Jagodić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC