• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski dvojac iz Rio Avea za MONDO: Borac je kvalitetan, svašta se može dogoditi u Banjaluci!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mladi hrvatski fudbaleri iz portugalskog kluba Rio Ave, Nikola Jambor i Toni Borevković raduju se dolasku u Banjaluku, gdje će 17. septembra igrati protiv Borca u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Nikola Jambor i Toni Borevković za MONDO o meču FK Borac - RIo Ave Izvor: Facebook/Rio Ave

Žrijebom u Nionu odlučeno je da će Borac biti domaćin portugalskom Rio Aveu, klubu zanimljive i bogate istorije u kojem nastupaju i dvojica Hrvata i to jedan iz Podravine, a drugi iz Slavonije.

Sa zadovoljstvom su pristali na telefonski razgovor za portal MONDO i priznali da se raduju dolasku u Banjaluku, s obzirom da grad na Vrbasu nisu nikad posjetili.

Možda će vas zanimati

"Još nismo baš puno pričali o Borcu, našem protivniku u drugom kolu jer je žrijeb obavljen prije per sati, pa nismo imali sastanak na tu temu, ali naša očekivanja je da idemo u Banjaluku po pobjedu. Želimo da prođemo dalje, normalno, kao i Borac, kojeg dosta respektujemo i znamo da neće biti lagano s obzirom da nas dvojica jedini znamo više o rivalu. Sigurno neće biti lako jer su Banjalučani mjesec i po dana u takmičarskoj formi, pa će im u tom smislu biti lakše nego nama. Mi tek tri dana poslije te utakmice u Banjaluci krećemo s prvenstvom i u nogama ćemo imati samo prijateljske mečeve. Ipak, naš cilj je prolazak ne samo taj meč već ulazak u grupnu fazu Lige Evrope", rekao je Jambor, nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske.

Nikola Jambor (25) je rođen u Koprivnici i igra na poziciji defanzivnog veznog fudbalera. Dobre partije u dresu Slaven Belupa su ga preporučile belgijskom Lokerenu, gdje se nije posebno dobro snašao, pa je najprije proslijeđen Osijeku, a potom i u portugalski klub.

Prema njegovim riječima, o klubu sa banjalučkog Gradskog stadiona je saznao od Marka Mirića, nekadašnjeg saigrača iz belgijskog Lokerena.

"Malo sam više upoznat sa Borcem jer sam u kontaktu sa Mirićem, koji je prethodne sezone igrao u banjalučkom klubu. Ali, trenutno ne znam previše mada volim da pogledam utakmice Zrinjskog, Borca ili drugih klubova u Bosni i Hercegovini. Analiziraćemo sigurno, ima još dvije i po sedmice do meča", naglasio je fudbaler Rio Avea uz opasku da se raduje dolasku jer nikad nije bio u Banjaluci.

"Nisam ni ja, iako sam bliže malo od kolege", ubacio se u razgovor Toni Borevković, defanzivac Portugalaca, inače iz Slavonskog Broda, pa iznio svoja očekivanja od susreta protiv Borca.

"Znamo da nam neće biti nimalo lako jer svi klubovi iz BiH su opasni kad igraju kod kuće. Igraće sigurno čvrsto i tvrdo protiv nas, imaće motiv da prođu dalje, uostalom kao i mi, i sigurno nas očekuje teška utakmicu. U ovoj fazi, kad se igra jedan meč, svašta se može dogoditi", rekao je Borevković.

Izvor: Facebook/Rio Ave

Prema njegovim riječima, Rio Ave, kao i ostale vodeće ekipe u Portugalu, njeguju atraktivan fudbal.

"Većinom, ekipe iz gornjeg dijela tabele poput nas igraju napadački, za gol više, njihovi treneri su tako naučeni da maksimalno teže ofanzivnoj igri, stvaranju prilika i postizanju golova. Za razliku od na primjer Italije, gdje se više pažnje posvećuje odbrambenim zadacima i defanzivnoj taktici".

Toni Borevković (23) je stoper iz Slavonskog Broda, ponikao je u Marsoniji, a sa 15 godina je prošao u Dinamo iz Zagreba. Nakon tri i po godine na "Maksimiru" preselio je u Rudeš, a poslije uspješne sezone sa ekipom iz zagrebačkog predgrađa u kojoj je izborio promociju u Prvu ligu Hrvatske, uslijedio je poziv iz Portugala 2018. godine.

Ipak, nije siguran da će na Gradskom stadionu u Banjaluci pasti dosta golova.

"Ne znam, sigurno nećemo srljati i igrati potpuno napadački jer gostujemo kvalitetnom protivniku na njegovom terenu. To će sigurno usloviti našu igru, a može se svašta dogoditi".

Igrač iz Hrvatske bi bio srećan kad bi utakmicu protiv Borca igrao pred punim stadionom, ali svjestan je da od toga vjerovatno neće biti ništa zbog pandemije korona virusa i strogih propisa Evropske fudbalske unije (UEFA).

"Svi mi igrači bilo gdje da igramo, u gostima ili kod kuće, bismo voljeli da se utakmice igraju pred publikom. Mislim da UEFA još insistira na mečevima bez gledalaca, ali kako Borcu, tako i nama", zaključio je Borevković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC