• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lud meč na US Openu: Momci postavili novi rekord od 58 brejk lopti!

Autor Nikola Janković

"Zapravo, veoma sam umoran", ogradio se "Kem" Nori,

 Lud meč na US Openu: Momci postavili novi rekord od 58 brejk lopti! Izvor: Guliver/Getty Images - rezultati.com screenshot

"Nisam siguran da li je to pozitivan ili negativan rekord", rekao je Kameron Nori, kada su mu saopštili da je tokom njegovog iscrpljujućeg "kambeka" u meču sa Dijegom Švarcmanom postavljen novi rekord US opena po broju brejk lopti.

Bilo ih je 58 tokom tri sata i 57 minuta istrebljivanja u meču 1. kola US opena, koji je deveti nosilac otvorio samouvereno i poveo 2:0, a onda izgubio naredna tri seta i pridružio se Dušanu Lajoviću među eliminisanim nosiocima već prvog dana u Njujorku.

Možda će vas zanimati

Izvor: Frank Franklin/AP

(9) Dijego Švarcman - Kameron Nori 6:3, 6:4, 2:6, 1:6, 5:7

"Zapravo, veoma sam umoran", ogradio se "Kem" Nori, treći reket Velike Britanije, svestan da će morati tek da porazmisli o statistici.

Ona kaže da je protiv 13. igrača sveta, što je najbolje plasirani protivnik kog je izbacio tokom karijere na "mejdžorima", spasao 19 od 27 brejk lopti. Švarcman je uspeo da realizuje tek 30 odsto prilika na Norijev servis.

S druge strane, omaleni Argentinac susreo se sa 31 brejk loptom i poništio 20, ali ga je ovih 11 koštalo plasmana u drugu rundu, gde bi se sastao sa zemljakom Federikom Korijom. Ali…

"U prva dva seta promašio sam toliko ritern udaraca na njegov drugi servis sa 'đ' strane da me je to bukvalno frustriralo. Tek kada sam pao na 0:2 sam uspeo da se smirim i fokusiram. Do tada sam jurcao, napadao prerano, išao na sve ili ništa i naravno da sam grešio toliko", opisao je 76. igrač sveta kako je došlo do preokreta dana u Njujorku.

"Rekao sam sebi: 'Ajde prvo vrati par udaraca po sredini, lagano, da uđeš u ritam…'", prepričaovao jeNori razgovore koje svaki teniser vodi sa sobom tokom mečeva.

To mu je pomoglo da se vrati do 2:2, a onda… Tri puta je bio na brejk zaostatka u petom setu i nekako uspeo da prođe dalje.

"Tu je već bio problem fizičke prirode, osećao sam posledice umora, ali sam psihički bio stabilan, znao sam kako da igram i kako da se postavim. Kada je kriza prošla, prošao sam i ja", rekao je Nori, suvlasnik novog rekorda US opena.

Pročitajte većinu rezutlata prvog kola muškog singla.

Pročitajte i ovo


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC