• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje US Open: Đoković juri 18. slem i čuva nepobedivost, izazivači Medvedev i Tim, sedmoro Srba u Njujorku!

Autor Nebojša Marković

Napokon, posle sedam meseci čekanja, ponovo gledamo gren slem!

 Počinje US Open: Đoković juri 18. slem i čuva nepobedivost, izazivači Medvedev i Tim, sedmoro Srba u Izvor: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman, MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Vreme je za drugi gren slem u sezoni! Koliko je 2020. godina "pobrkana", govori i da se ova rečenica ne odnosi na Rolan Garos već US open!

Turnir u Njujorku počinje danas posle mnogo bojazni da neće biti održan, a glavni favorit i ovoga puta biće - Novak Đoković!

Možda će vas zanimati

Najbolji teniser sveta danas kreće u pohod na 18. gren slem titulu u karijeri i priliku da se dodatno približi Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru na večnoj listi osvajača turnira "velike četvorke".

Turnir na terenima "Flešing Medouza" biće najčudniji do sad, prvi gren slem koji gledamo bez prisustva publike, u jeku pandemije korona virusa.

Zbog toga se dugo nije ni znalo hoće li se turnir u Njujorku uopšte igrati i u kom terminu. Ipak, organizatori US opena uspeli su da sve ciljeve ostvare i počeće na vreme i trajaće do 13. septembra!

Đoković, i dalje ne pobeđen u 2020. godini sa serijom 23-0 i u nizu od 26 uzastopnih pobeda, očekivano je prvi favorit za osvajanje svog četvrtog US opena.

Ovde je sve što treba da znate o US openu 2020.

Ko su nosioci na turniru?

Đoković je prvi nosilac, u odsustvu Rafaela Nadala drugi nosilac je Dominik Tim, a treći Danil Medvedev. Stefanos Cicipas je četvrti nosilac, a Saša Zverev peti.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Kod dama su to Karolina Pliškova kao prva nositeljka, sledi Amerikanka Sofija Kenina, Serena Vilijams je treća, a Naomi Osaka četvrti favorit.

Ko predstavlja Srbiju?

Sedmoro tenisera će nastupati pod zastavom Srbije. Novak Đoković sve predvodi, a u muškoj konkurenciji su tu još četvorica - 18. nosilac Dušan Lajović, 26. nosilac Filip Krajinović, kao i Laslo Đere i Miomir Kecmanović. U ženskoj konkurenciji, Srbiju će predstavljati jedino Nina Stojanović. Takođe, u dubl konkurenciji će igrati Nikola Ćaćić, koji će u dublu igrati sa Indijcem Dividžom Šaranom.

Ko su rivali naših igrača u prvom kolu i kada igraju svoje mečeve?

Prvog dana igraće Novak Đoković protiv Damira Džumhura, na stadionu "Artur Eš" od jedan sat iza ponoći u noći između ponedeljka i utorka.

Dušan Lajović će otvoriti program na terenu 12 protiv Egora Gerasimova iz Belorusije, a taj meč se igra od 17 časova. Nakon tog meča se igraju po jedan meč muškog i ženskog singla, a onda, četvrti po redu na terenu 12 igra i Filip Krajinović. Njegov protivnik je Mikael Imer iz Švedske.

Ćaćić u dublu igra protiv osmih nosilaca Nikole Mektića iz Hrvatske i Veslija Kulhofa iz Holandije, a još uvek nije poznato kada je taj meč na programu, jer dubl takmičenja počinju par dana kasnije.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Drugog dana gren slema u Njujorku na terenu će biti Laslo Đere protiv Australijanca Kristofera O'Konela, a to je treći meč na terenu 8.

Nina Stojanović će treći meč na terenu 9 igrati protiv Ruskinje Ane Kalinskaje, dok će Miomir Kecmanović svoj prvi meč na US openu odigrati na terenu 14 protiv Đanluke Magera (četvrti po redu na tom terenu).

Kada se igraju mečevi?

Svakog dana će program počinjati od 11 ujutro po lokalnom vremenu, odnosno od 17 časova po srednjeevropskom.

Šta ako neko bude bio zaražen korona virusom?

Još uvek se mnogo pitanja postavlja oko ovog problema, imajući u vidu da je ovogodišnji US open prvi gren slem koji se igra u doba pandemije kovida-19. Igrači koji su zaraženi neće moći da igraju meč, pa će te susrete automatski i izgubiti, dok je recimo, Benoa Per već ispao iz istog razloga.

Koliki je nagradni fond?

Ukupan nagradni fond je 53.402.000 američkih dolara, a pobednici turnira u obe konkurencije singla dobiće po 3.000.000 dolara. Finale vredi upola manje, polufinale nosi 800.000 evra, a četvrtfinale 425.000 evra.

Sam plasman u prvo kolo gren slema vredi 61.000 dolara. Osvajači turnira u dubl konkurencijama deliće 400.000 dolara.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC