• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peškir? Neka hvala: Ovako izgleda post-pandemijski tenis, strah od korone je prisutan

Autor Nikola Janković

Izgleda da je za Andersona sve bolja opcija, od razmene znojavih peškira sa dečacima i devojčicama iz uglova terena, koji su morali da potpišu da su odgovorni za svoju smrt da bi uopšte bili deo "Flašing medouza".

 Peškir? Neka hvala: Ovako izgleda post-pandemijski tenis, strah od korone je prisutan Izvor: Guliver, Yong Teck Lim/Getty Images North America

Peškir? Neka hvala!

Navikavanje na post-pandemijski tenis počelo je na sporadičnim egzibicionim turnirima u junu i julu, pa nastavljeno ovog avgusta na Sinsinati mastersu i US openu.

Možda će vas zanimati

Teniseri i teniserke na razne načine pokušavaju da se snađu, odbace stare stečene navike i ostanu u skladu sa strogim protokolom takmičenja u vreme COVID-19 zaraze.

Kevin Anderson, jedan od onih koji mogao da se priseti kako je to nekada izgledalo, kada je počinjao da trenira kao klinac i gledao velike šampione s kraja 80-ih i početka 90-ih, odlučio se za "retro" pristup i "kačenje" peškirića za šorts na leđima.

Izgleda da je za Andersona sve bolja opcija, od razmene znojavih peškira sa dečacima i devojčicama iz uglova terena, koji su morali da potpišu da su odgovorni za svoju smrt da bi uopšte bili deo "Flašing medouza".

Ovaj detalj nije promakao fotografima, koji su se okupili na daleko najaznimljiviji duel muškog singla prvog takmičarskog dana na US openu, u kom se 34-godišnji Južnoafrikanac sastaje sa "večitom nadom" ATP tura, (5) Aleksanderom Zverevom.

Finalista US opena iz 2017. i Vimbldona 2018. samo na osnovu plasmana na ATP listi nije favorit u ovom meču. Sve ostalo je na njegovoj strani, a najviše rezutlati na gren slem nivou, koji i dalje proganjaju mladog Nemca ruskog porekla.

Ovaj 23-godišnjak iz Hamburga tek je prošle zime probio barijeru zvanu četvrtfinale "mejdžora" i stigao do polufinala Australijan opena. U Njujorku, najbolji rezultat i dalje mu je četvrto kolo.

Evo rezultata završenih mečeva muškog singla, među kojima je i onaj našeg (18) Dušana Lajovića.

Nekoliko rezultata 1. runde:

Džordan Tompson - Stefano Travalja 6:3, 6:4, 4:6, 6:2
(18) Dušan Lajović - Jegor Gerasimov 1:6, 6:5, 4:6, 4:6
(27) Borna Ćorić - Pablo Anduhar 7:5, 3:6, 1:6
Federiko Korija - Džejson Jung 2:6, 4:6, 6:4, 6:1, 2:0 - predaja Jung
Huan Ivan Londero - Jevgenij Donskoj 6:3, 6:3, 7:5

U toku večeri nastupiće i treći, odnosno prvi reket Srbije: (26) Filip Krajinović - Mikael Imer od 23.15, (1) Novak Đoković - Damir Džumhur od 1.00 posle ponoći.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC