loše vijesti

Korona kod srpskih sudija: Đurđević i Ristić pozitivni, ostaju u Saudijskoj Arabiji dok se ne izliječe

Autor Pavle Knežević

Đurđević i Ristić pozitivni na koronu, ostaju na Bliskom Istoku dok se ne oporave

DALIBOR DJURDJEVIC sudija BAKLJE fudbaleri Partizana na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Vozdovca na stadionu Partizana, Beograd 06.10.2019. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Superliga Prvenstvo Srbije, Vozdovac
Izvor: MN Pres

Loše vijesti stižu iz Fudbalskog saveza Srbije! Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, dvojica najboljih srpskih pomoćnih sudija, pozitivni su na korona virus i neće suditi na nedjeljnom meču između Javora i Vojvodine!

Njih dvojica su prvobitno bili delegirani za ovaj meč, zajedno sa glavnim sudijom Milošem Milanovićem, ali je FSS u međuvremenu izvršio predelegiranje s obzirom na to da su Ristić i Đurđević ostali u Rijadu gdje su sudili finiš lige u Saudijskoj Arabiji.

Ovu vijest za Telegraf je potvrdio i sam Đurđević kog je naš portal kontaktirao tragom vijesti da je pomenuti dvojac "sklonjen" sa meča u Ivanjici koji se igra u nedjelju.

"Nakon završetka prvenstva Saudijske Arabije, u srijedu smo testirani PCR testom zbog puta nazad u Srbiju. Test je bio pozitivan. Radili smo i drugi kontrolni čiji rezultat je takođe bio pozitivan. I sada se nalazimo u izolaciji", rekao je Đurđević.

On je dodao da o njima brinu ljekarski tim ministarstva zdravlja Saudijske Arabije i nacionalnog saveza, kao i da je ambasador Srbije Muhamed Jusufspahić ponudio svu pomoć. Oni su u kontaktu i sa FSS, koji je takođe ponudio pomoć.

"Za sada se osjećamo dobro, nemamo nikakvih simptoma i sve je u najboljem redu. Testirani smo četiri puta za ovih mjesec dana provedenih u Arabiji, ali nažalost virus nas je na kraju našao. Nadamo se da će sve brzo proći i da ćemo se uskoro vratiti na naše terene u Srbiji", rekao je Đurđević.

Ristić i Đurđević su licencirane VAR sudije, tako da ih savez Saudijske Arabije izuzetno cijeni i često ih zove da sude mečeve nacionalnog prvenstva.

Ovom prilikom im želimo brz i bezbjedan oporavak!

(MONDO/Telegraf)