GUŽVA U GORNJEM DIJELU TABELE

Svi hoće u vrh m:tel Prve lige RS: Osam prvoplasiranih ekipa dijele svega tri boda! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Gledaćemo izuzetno zanimljivu sezonu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbaleri Alfa Modriče savladali su na svom stadionu Sutjesku iz Foče 4:1 (3:0), te tako stigli do visokog trećeg mjesta, iskoristivši remi bez golova Leotara i Rudar Prijedora da se vodećem dvojcu približe na samo dva boda.

Da ćemo ove sezone gledati veoma izjednačenu ligu, jasno je nakon sedam uvodnih kola m:tel Prve lige RS, s obzirom da osam prvoplasiranih ekipa dijele svega tri boda.

Domaći su pitanje pobjednika na stadion u "Dr Milan Jelić" riješili već u prvom dijelu igre, kada se mreža Fočaka zatresla tri puta, a da na golu nije stajao raspoloženi Nebojša Tomić, prednost domaćih bila bi i ubjedljivija.

Inicijativa Modričana krunisana je u 25. minutu. Filip Filipović nespretno je loptu zahvatio rukom, a Nemanja Kojić ovaj poklon sa "kreča" pretvorio u vođstvo.

Samo pet minuta kasnije, na semaforu je 2:0. Odlično je mrežu Fočaka sa distance pogodio Aleksandar Demonjić.

U samom finišu prvog poluvremena, nakon odlične akcije fudbalera nekadašnjeg šampiona BiH, gol za 3:0 postigao je Mitar Trifković.

U nastavku po gol na obje strane.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Modričani su postigli još jedan gol. Preko Draška Kuljanina poveli su 4:0, nakon čega je trener domaćih Dario Purić odlučio da odmori neke od ključnih igrača i da šansu rezervistima.

To su iskoristili fudbaleri iz Foče, te preko Igora Mirkovića uspjeli da postignu počasni gol. Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, samim tim ni promjene rezultata.

ALFA MODRIČA - SUTJESKA 4:1 (3:0)

ALFA MODRIČA: Simić, N. Kojić, Obradov, Radić, Miljević, Kuljanin, Demonjić, Ninković, Trifković, Karamanović, M. Kojić. Trener: Dario Purić.

SUTJESKA: Tomić, M. Vasiljević, Filipović, Mirković, Milenković, Rašević, Radović, Dačević, Tadić, Milutinović, Pljevaljčić. Trener: Veselin Slijepčević.

U derbiju kola na trebinjskim "Policama" očekivalo se mnogo u duelu vodećih Leotara i Rudar Prijedora. Viđen je tvrd meč na "Policama", ali ne i golovi. Završeno je 0:0.

LEOTAR - RUDAR PRIJEDOR 0:0

LEOTAR: Perišić, Andrić, Šešelj, Paranos, Ristić, Ramić, Milić, Begenišić, Đurić, Šipovac, Zečević. Trener: Oleg Ćurić.

RUDAR PRIJEDOR: Petrović, Pekija, Bilbija, Burazor, Rastoka, Jaćimović, Milićević, Marić, Zekanović, Ivetić, Marmat. Trener: Boris Savić.

Izvor: Promo/FK Zvijezda 09

U ostalim mečevima Zvijezda 09 bila je sigurna protiv Slavije (strijelci iz penala Ognjen Stjepanović i Marko Rajković), baš kao i Borac u duelu sa Slogom (Siniša Radoja pogodio za 1:0, konačnih 2:0 postavio Borislav Topić sa 11 metara).

Ljubić je ispustio dva gola prednosti i dozvolio fudbalerima Podrinja iz Janje da dođu do boda. Fudbaler banjalučkog Borca na pozajmici u Ljubiću Momodu Đalou postigao je prvenac za Prnjavorčane, na 2:0 je povisio Andrej Bosnić, ali to nije bilo dovoljno za slavlje. Briljirao je u nastavku napadač gostiju Dragan Došlo, koji je sa dva gola donio remi svom timu.  

Rezultatom 2:2 okončan je i duel Jedinstva i Kozare. Sjajnu golgetersku seriju nastavio je Milan Šikanjić, Brčaci su za manje od 10 minuta golovima Stefana Božića i Željka Mitrovićau spjeli da preokrenu, da bi konačnih 2:2 postavio defanzivac gostiju Bojan Batar.

Drina i Željezničar podijelili su bodove odigravši 1:1. Domaći su poveli golom Siniše Jevtića u ranoj fazi meča, zatim u nastavku promašili penal (Nikola Donevski), a kazna je stigla veoma brzo. Gosti su postigli izjednačujući gol preko Nikole Kuprešaka i u Banjaluku odnijeli bod.

Tekstilac je minimalnim rezultatom slavio protiv Slobode. Gol vrijedan tri boda sa "bijele tačke" postigao je Mihajlo Savanović u finišu prvog poluvremena.

Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

M:TEL PRVA LIGA RS - 7. KOLO:

Zvijezda 09 - Slavija 2:0 (2:0)
/Stjepanović 5 pen, Rajković 31 pen/

Alfa Modriča - Sutjeska 4:1 (3:0)
/N. Kojić 25 pen, Demonjić 30, Triković 43, Kuljanin 50 - Mirković 72/

Drina - Željezničar Sport tim 1:1 (1:0)
/Jevtić 3 - Kuprešak 60/

Tekstilac - Sloboda 1:0 (1:0)
/Savanović 40 pen/

Leotar - Rudar Prijedor 0:0

Borac - Sloga 2:0 (2:0)
/Radoja 15, Topić 44 pen/

Jedinstvo - Kozara 2:2 (0:1)
/Božić 56, Mitrović 64 - Šikanjić 23, Batar 67/

Ljubić - Podrinje 2:2 (1:0)
/Đalou 29, Bosnić 50 - Došlo 69, 72/

TABELA: Leotar 14, Rudar Prijedor 14, Kozara 12, Alfa Modriča 12, Borac 12, Sloboda 12, Zvijezda 09 12, Sloga 11, Slavija 9, Drina 9, Tekstilac 9, Ljubić 8, Jedinstvo 8, Željezničar Sport tim 5, Sutjeska 2, Podrinje 2.

Tagovi