• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahalbašić se nasmijan vraća iz Foče: Krećemo ka mjestu na kojem trebamo biti

Autor mondo.ba

Zvijezda 09 minimalnim rezultatom kao gost savladala Sutjesku.

 Zumbul Mahalbašić se nasmijan vraća iz Foče: Krećemo ka mjestu na kojem trebamo biti Zvijezda 09 Izvor: Promo/FK Zvijezda 09

Fudbaleri Zvijezde 09 iz Foče se vraćaju s kompletnim plijenom.

Tim iz Etno sela Stanišići golom Marka Rajkovića savladao je kao gost Sutjesku 1:0, te tako vezao drugi prvenstveni trijumf, čime je krenuo ka vrhu tabele.

Možda će vas zanimati

Mnogo je turbulencija bilo u ekipi iz Semberije. Start prvenstva nije obećavao, čak je trener Zumbul Mahalbašić nakratko i napustio klub, pa je u prošlom kolu na klupi sjedio samo njegov pomoćnik Mladen Obrenović.

Ipak, nakon što su se izjalovili planovi da kormilo preuzme Darko Nestorović, Mahalbašić je odlučio da se vrati.

"Zadovoljan, bilo je momenata kada nije bilo dobro, ali utakmica je bila izuzetno rezultatski značajna. Čuvali smo prednost, čekali, imali tri izvanredne situacije, tako da mislim da smo zasluženo slavili. Vratilo nam se za neke ranije mečeve. Čestitam Sutjesci, zaslužuju više i nadam se da će izaći iz krize. Mi nastavljamo dalje, čekaju nas tešle utakmice kod kuće, a drago mi je da se vraćamo na mjesto gdje trebamo biti", poručio je raspoloženi Mahalbašić.

On se osvrnuo na ranije mečeve, u kojima je Zvijezda 09 doživjela već tri poraza.

"Ranije smo dobijali naivne golove, promašivali šanse koje nismo smjeli, a sada se sve vratilo. Ekipa dobija obrise, uz jednog ili dva pojačanja, vjerujem da ćemo se uključiti u borbu za najviši plasman. Respektujemo sve, ali vjerujem da ulazimo u trku za vrhu tabele", poručio je trener semberskog tima.

TABELA NAKON 6. KOLA

Leotar 13, Rudar Prijedor 13, Sloboda 12, Kozara 11, Sloga 11, Borac 9, Alfa Modriča 9, Slavija 9, Zvijezda 09 9, Drina 8, Ljubić 7, Jedinstvo 7, Tekstilac 6, Željezničar Sport tim 4, Sutjeska 2, Podrinje 1.

Sutjeska je od mogućih 18 bodova u prvih šest kola, osvojila samo dva.

"Zadovoljan sam odnosom, nema se šta zamjeriti mojim momcima, odigrali su koliko su mogli. Zvijezda 09 je dobra ekipa i zasluženo su slavili. Očekuje nas teška borba za opstanak, moraćemo se pojačati, prije svega u napadu, jer treba nam igrač koji može dati gol", istakao je nakon meča trener Sutjeske Veselin Slijepčević.

Pogledajte gol odluke...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC