Fudbal

Sarajevo nakon šest godina u plej-ofu, Marinović: "Zasluženo, borili smo se lavovski!"

Autor mondo.ba

Kluž i Borusija iz Menhengladbaha bili su nepremostive prepreke - da li će "treća biti sreća", da li će Sarajevo eliminisati Seltik?

Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Nakon šest godina, Fudbalski klub Sarajevo će se naći u plej-ofu kvalifikacija za jedno od evropskih takmičenja!

Bordo tim je večeras u Zenici savladao podgoričku Budućnost rezultatom 2:1 u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pa će se sljedećeg četvrtka protiv Seltika, sa kojim se susreo prošle godine u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, boriti za mjesto u grupnoj fazi.

"Uspjeli smo, nakon toliko godina, da dođemo do prilike da se borimo za grupnu fazu. Što se samwe utakmice tiče, vidjela se ta nervoza. Dobro smo ušli u utakmicu, poveli 1:0, držali utakmicu još neko vrijeme pod svojom kontrolom. Kasnije smo prepustili Budućnosti malo veći posjed, bili smo više razmaknuti, pogotovo tu u sredini terena, gdje smo imali dosta problema i došlo je do izjednačenja, iako smo i mi imali šansi da dođemo do 2:0. U drugom poluvremenu je opet bilo te nervoze, ali to su takve utakmice, nose jedan veliki naboj, dešavaju se i greške. Poslije isključenja smo se borili lavovski i mislim da smo zasluženo došli do ove pobjede. Imamo sad dovoljno vremena da se pripremimo, kako bismo dali svoj maksimum protiv Seltika i učinili sve što je u našoj moći da ispišemo istoriju i nađemo se u grupnoj fazi", rekao je u odjavi utakmice trener Sarajeva Vinko Marinović.

Vidno razočaran, naravno, bio je strateg gostiju Mladen Milinković.

"Prije svega, čestitam Sarajevu na pobjedi i želim im mnogo sreće u plej-ofu. Mislim da imamo na kraju za čime da žalimo. Poslije loših pet minuta u početku prvog poluvremena, počeli smo da igramo, postigli gol u pravo vrijeme i mogu slobodno da kažem da smo izvanredno otvorili drugo poluvrijeme. Međutim, u fudbalu je tako – kad ne iskoristite svoje šanse, budete kažnjeni. Mi smo večeras surovo kažnjeni. Žao mi je igrača, mislim da su i igrom i zalaganjem zaslužili da se nađu u plej-ofu. Mislim da nije bilo iznenađenja ni sa jedne ni sa druge strane, znali smo da su Tatar i Fanimo udarne igle Sarajeva i to su pokazali i večeras. Mislim da je srećniji tim otišao u plej-of. Okrećemo se sada domaćem prvenstvu, ovo je dobro iskustvo za našu ekipu."