• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bordo" slavlje u Zenici: Sarajevo nadigralo Podgoričane, još jedan korak do grupne faze Lige Evrope!

Autor mondo.ba

Sarajlije su savladale Budućnost i za mjesto u grupnoj fazi Lige Evrope boriće se protiv Seltika

 Liga Evrope Sarajevo Budućnost Podgorica Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Fudbaleri Sarajeva su po treći put u istoriji u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu Evrope!

Sarajlije su večeras na stadionu "Bilino polje" u Zenici odmjerili snage sa podgoričkom Budućnosti u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, te poslije 90 minuta imali razloga za slavlje:

SARAJEVO – BUDUĆNOST 2:1 (1:1)
/Tatar 4, Fanimo 67 – Moraitis 44/

Aktuelnog šampiona BiH sada do grupne faze dijeli još jedno kolo, a rival u plej-ofu biće im škotski Seltik, koji je večeras u Rigi savladao istoimenog domaćina rezultatom 0:1. Utakmica se igra 1. oktobra u Zenici.

Strijelac vodećeg pogotka za Sarajevo na zeničkom stadionu je (a ko drugi nego) Benjamin Tatar, prvi strijelac m:tel Premijer lige BiH.

"Krivac" za šest golova bordo tima u ovoj premijerligaškoj sezoni sjajno je reagovao u četvrtom minutu na jedan centaršut Amara Rahmanovića sa desne strane.


Novu sjajnu šansu za Sarajevo Tatar nije iskoristio u 21. minutu, kada je šutirao poslije centaršuta Matijasa Fanima, ali je golman Podgoričana Miloš Dragojević spriječio da se njegov tim već tad nađe u nok-daunu.

Njegovi saigrači su prvi put Kovačevića ugrozili u 34. minutu preko Panajotisa Moraitisa, koji je iz izgledne situacije loptu poslao pored desne stative, da bi isti igrač deset minuta kasnije pobjegao odbrani domaćih i poentirao za 1:1.

Ipak, nekako je u prvi plan dospio krilni napadač Crnogoraca Petar Grbić, koji je nakon jednog prekršaja Amara Rahmanovića, pljunuo fudbalera domaćeg tima, što se dobro vidjelo u direktnom TV prenosu, ali španska sudijska četvorka nije reagovala.

U nastavku je prvu sjajnu šansu propustila ekipa iz Podgorice, koja je ponovo blizu gola bila u 54. minutu, kada je Aleksandar Pejović sa gol-linije izbacio loptu nakon udarca Vasilija Terzića.

Uzvratilo je Sarajevo već u narednom napadu, ali Fanimo nije uspio da pretrči čuvara i nađe se u stopostotnoj prilici, ali u čemu nije uspio tada, jeste u 67. minutu, kada je sjajno pogodio mrežu nakon centaršuta Selmira Pidre.

Imao je sarajevski tim ponovo u tim trenucima plej-of "u džepu", a do kraja je uspio i da ga sačuva, iako je u 71. minutu Rahmanović crvenim kartonom zakomplikovao stvari, tako da Marinović neće moći da računa na njega u duelu sa Škotima.

Sarajevo je do sada dva puta bilo u plej-ofu Lige Evrope.

Desilo se to u sezoni 2009-10, kada je nepremostiva prepreka na putu ka grupnoj fazi bio rumunski Kluž, te pet godina kasnije, kada je prevelik zalogaj bila Borusija iz Menhengladbaha.

SARAJEVO: Kovačević, Oremuš, Šerbečić, Dupovac, Pidro, Pejović, Rahmanović, Sušić, Fanimo, Ahmetović, Tatar. Trener: Vinko Marinović.

BUDUĆNOST: Dragojević, Milić, Ćuković, Adžić, Sekulić, Raičković, Mirković, Grbić, Terzić, Ivanović, Moraitis. Trener: Mladen Milinković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC