Fudbal

Holand ušao i namjestio gol za pobjedu Dortmunda! Hofenhajm uzdrman dočekuje Zvezdu!

Autor mondo.ba

Dvojica "rezervista" – Holand i Rojs donijeli pobjedu Borusiji na gostovanju Hofenhajmu koji je vezao dva poraza pred duel sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope.

Izvor: Alex Grimm/Getty Images Europe

Hofenhajm bez Kramarića, Borusija Dortmund bez Holanda.

Prvi je meč utakmicu propustio jer je pozitivan na korona virus, a drugi počeo na klupi i vjerovatno bi ovaj duel završio bez golova da Lusijan Favr nije ispravio svoju grešku.

 Švajcarac je na gostovanju Hofenhajmu izveo tim bez kapitena Marka Rojsa, Džuda Belingema i prve zvijezde Erlinga Brauta Holanda, ali kadasu ovi „rezervisti“ nakon nešto više od sat vremena ifree ušli sa klupe sve se promijenilo.

Holand je u 76. minutu odlično izbjegao ofsajd zamku i loptu proslijedio Rojsu, koji je poslao loptu u mrežu za konačnih 1:0.

Borusija Dortmund tako je izbili na drugo mjesto koje će u najgorem slučaju poslije ovog kola dijeliti sa Bajernom koji u kasnijem terminu igra protiv Arminije Bilefeld.

S druge strane Hofenhajm je nakon dva vezana trijumfa upisao dva poraza pred duel sa Crvenom zvezdom u četvrtak u Ligi Evrope.

Hofenhajm – Borusija 0:1 (0:0)
/Rojs 76/

Erling Holand ušao je u igru u 64. minutu, pa se za razliku od duela Norveške i Srbije prije devet dana nije sreo sa Mijatom Gaćinovićem koji je zamijenjen četiri minute ranije.

Upravo je srpski reprezentativac koji se u odsustvu Kramarića prvi put našao u startnih 11 imao možda i najbolje prilike za Hofenhajm.

Već u četvrtom minutu odlično se ubacio u šesnaesterac i stigao na centaršut sa lijeve strane, aliuspio je tek malo da zahvati brzu loptu i ona je otišla pored gola iako je Marvin Hic već bio savladan.

Gaćinović je imao dobru šansu i u 18., ponovo nakon ubacivanja u šesnaesterac, ali je slabo šutirao, direktno u Hica.

Borusija je do kraja prvog poluvremena imala dve odlične prilike da povede u razmaku od tri minuta, ali je prvo Skov izbio loptu sa gol linije nakon šuta Rejne, da bi nakon toga Munije pogodio prečku.

Čekao se Holand i dočekao u tom 76. minutu, kada je namjestio Rojsu gol za pobjedu, a ona je mogla da bude ubjedljivija da Rejna pet minuta prije kraja nije promašio stopostotnu šansu.

Samo Frajburg osvojio je bod na domaćem terenu odigravši 1:1 sa Verderom, a u preostalim mečevima slavili su gosti.

Lajpcig je golovima Anhelina i Poulsena savladao Augzburg  2:0 i nanio mu prvi poraz u sezoni, a identičnim rezultatom Štutgart je slavio u Berlinu protiv Herte.

Treći vezani poraz Herte najavio je Kempf pogotkom u devetom minutu, a „ovjerio“ ga je Kastro u drugom poluvremenu.

Bundesliga, 4. kolo

Augzburg – Lajpcig 0:2 (0:1)
/Anhelino 45, Poulsen 66/

Frajburg – Verder 1:1 (1:1)
/Linhart 16 – Fulkrug 25/

Herta – Štutgart 0:2 (0:1)
/Kempf 9, Kastro 68/

Hofenhajm – Borusija Dortmund 0:1 (0:0)
/Rojs 76/

Majnc – Bajer 0:1 (0:1)
/Alario 30/

Arminija – Bajern 18.30

Borusija Menhengladbah – Vofsburg

Nedjelja

Keln – Ajntraht 15.30
Šalke – Union Berlin 18.00

TABELA: Lajpcig 10, Borusija Dortmund 9, Štutgart 7, Ajntraht (-1) 7, Augzburg 7, Verder 7, Bajern (-1) 6, Hofenhajm 6, Bajer 6, Frajburg 5, Union (-1) 4, Arminija (-a) 4, Borusija Menhengladbah (-1) 4 , Volfsburg (-1) 3, Herta 3, Keln (-1) 0, Majnc 0, Šalke (-1) 0