Tada

Trener Veleža pred derbi sa Željom: Još su svježa sjećanja na prvo kolo...

Autor Dragan Šutvić

Tada je Dudićev tim doživio debakl - bilo je 3:0

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Često su dueli Veleža i Željezničara bili veoma zanimljivi, obilovali pogocima, a takav meč očekuje se i sutra (17 časova), kada će Mostarci prvi put ugostiti Sarajlije pod svjetlošću reflektora.

U prvom kolu tekuće sezone, "rođeni" su doživjeli debakl na gostovanju na Grbavici (3:0), a sjećanja na taj meč su, ističe trener Mostaraca Feđa Dudić, još uvijek svježa.

"Bilo je to jedno 'prizemljenje', ali sad kad se vratimo unazad, taj poraz nam je i dobro došao jer smo jednostavno shvatili da ne treba da letimo previsoko, iako imamo kvalitet. I na toj utakmici, bez obzira što je bilo 3:0, pokazali smo kvalitet u polju, stvorili određen broj prilika, na 0:0 smo mogli i povesti i da smo uspjeli u tome, ko zna šta bi bilo kasnije... I sada se pripremamo normalno, respektujemo Želju, stanje na tabeli pokazuje da je Željo veoma ozbiljna ekipa. Neko će reći da ne igraju lijepo za oko, ali pobjeđuju, uzimaju bodove i to je najvažnije. Za nas je ovo veoma važan susret gdje bismo pobjedom pokazali da možemo ravnopravno da konkurišemo za te četiri pozicije. U dobrom smo raspoloženju, od posljednjih pet utakmica pobijedili smo na četiri, tako da optimistično dočekujemo Željezničar. Svi igrači su na raspolaganju, a imam čak i neke 'slatke' muke, ali važno je da smo došli i do toga", istakao je strateg "rođenih".

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 12. kolo

Subota:

Tuzla siti – Široki Brijeg

Olimpik – Zrinjski (14.30)

Velež – Željezničar (17.00)

Nedjelja:

Mladost – Borac (14.30)

Sarajevo – Krupa (17.00)

Radnik – Sloboda (19.05)

TABELA: Sarajevo (-1) 26, Borac 21, Željezničar (-2) 21, Velež 18, Široki Brijeg (-1) 17, Zrinjski (-2) 16, Tuzla siti 16, Sloboda 13, Mladost 13, Radnik 10, Krupa 7, Olimpik 3.