• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne zanima nas Široki Brijeg, imamo mi svojih problema"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tuzla siti u subotu dočekuje silno oslabljeni Široki Brijeg.

 Tuzla siti - Široki Brijeg m:tel Premijer liga BiH 12. kolo najava  Izvor: Promo/FK Tuzla City

Fudbaleri Tuzla sitija u subotu će na "Tušnju" ugostiti Široki Brijeg, ekipu koja se bori sa brojim problemima uzrokovanim korona virusom.

Praktično bez kompletne ekipe Hercegovci će nastupiti u duelu 12. kola m:tel Premijer lige BiH, a priliku da se dokažu na ovom meču imaće juniori.

Možda će vas zanimati

Ipak, na probleme rivala ne osvrću se mnogo u klubu iz Simin Hana, jer ni njima baš ne cvjetaju ruže u prvenstvu, zbog čega je došlo i do promjene na kormilu.

Zlatana Nalića zamijenio je Nermin Bašić, koji će nakon povratničkog debija u Kupu BiH i trijumfa nad Radnikom (3:1), upisati i prvi meč u prvenstvu.

"Biće jako teško spremiti utakmicu. Ne znamo ko će doći, odnosno u kakvom će sastavu doći. Možete uraditi skauting, a da ispadne kontra. Fokusiraćemo se na svoju igru i nadam se najboljem. Rekao sam da me to zanimaju oni jer imamo svojih problema, te želim da se na neki način izvinim. Naša želja je bila da izađemo gostima u susret, ali Savez je tako odlučio", naglasio je Bašić, a prenosi klupski sajt.

Strateg Tuzla sitija ističe da je tužan što se sve dešava Širokobriježanima, svjestan da se u njihovoj koži može naći bilo koja ekipa.

"Mi smo uz njih, žao mi je što im se to dešava. Jako mi je žao kolege jer se bori sa nemogućim. Široki Brijeg 10-15 godina ima jednu od najboljih škola u BiH, te ko god da dođe bit će to ozbiljan sastav. To su uglavnom igrači koji igraju u U-19 ili U-21 reprezentacijama BiH. Želim svoje momke upozoriti da to ne smijemo olako shvatiti, a nama treba pobjeda. Maksimalno ćemo se fokusirati na našu igru. Očekujem tešku utakmicu, znam to iz iskustva", dodao je Bašić, koji na ovom meču neće moći računati na kartonirane Karjaševića i Rugaševića, te povrijeđenog Hodžića, dok se u ekipu vraća Rustemović.

Defanzivac Hrvoje Barišić vratio se nakon povrede. Odigrao je 60 minuta u kup utakmici s Bijeljincima.

"Ja sam spreman, e sad ne znam hoću li i igrati. Najbitnije je da se fokusiramo na sebe i da ekipa koja izađe dobije tu utakmicu. Svi očekujemo pobjedu", poručio je Barišić.

Duel Tuzla siti - Široki Brijeg na programu je u subotu od 14.30 časova, uz direktan prenos na TV Arena Sport. Pravdu u Tuzli dijeliće Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 12. kolo

Subota:

Tuzla siti – Široki Brijeg

Olimpik – Zrinjski (14.30)

Velež – Željezničar (17.00)

Nedjelja:

Mladost – Borac (14.30)

Sarajevo – Krupa (17.00)

Radnik – Sloboda (19.05)

TABELA: Sarajevo (-1) 26, Borac 21, Željezničar (-2) 21, Velež 18, Široki Brijeg (-1) 17, Zrinjski (-2) 16, Tuzla siti 16, Sloboda 13, Mladost 13, Radnik 10, Krupa 7, Olimpik 3.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC