• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROBLEM U PREMIJER LIGI! Šest igrača Širokog zaraženih koronom igralo protiv Sarajeva!

Autor mondo.ba

Širokobriježani tražili odgađanje derbija, ali im to nije dozvoljeno.

 Šest igrača Širokog zaraženih koronom igralo protiv Sarajeva! Izvor: Promo/FK Sarajevo

Mnogo polemike proteklog vikenda izazvao je derbi između Sarajeva i Širokog Brijega zbog uvoda u ovaj meč, kada su gosti samo nekoliko sati prije početka pokušali da izdejstvuju odgađanje utakmice zbog bolesnih igrača.

FSBIH im to nije dozvolio i meč je odigran iako su Širokobriježani imali na raspolaganju samo 13 igrača, ali ispostavilo se da njihova upozorenja nažalost nisu bila neopravdana.

Možda će vas zanimati

 Testiranjem koje je obavljeno danas utvrđeno je da je čak šest igrača koji su nastupili protiv Sarajeva zaraženo koronom, saopštio je FK Široki Brijeg na svojoj facebook stranici.

"Uz onih 12 igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaciju, današnje testiranje je potvrdilo kako su jedan član stručnog štaba i čak šest igrača Širokog Brijega, a koji su nastupili u derbiju 11. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Sarajevo (2:0) na Koševu, pozitivni na korona virus.

Iako je Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku ekipu i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice. Svjesni svega bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo Širokog Brijega, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i zaposlenih, tako i protivničkih igrača i zaspolenih, sudija i svih ostalih koji učestvuju u organizaciji utakmica.

Široki Brijeg trenutno ima samo 6 igrača iz seniorske ekipe na raspolaganju za treninge i utakmice koje slijede. Stoga ćemo službeno zatražiti odgađanje sljedećih dviju utakmica (FK Velež Mostar u 1/8 finala Kupa BiH i FK Tuzla siti u 12. kolu m:tel Premijer lige BiH) u nadi kako će nadležni napokon "progledati“ – u interesu fudbala i zdravlja igrača.

Moramo vrlo ozbiljno pristupiti ovome problemu i konačno pogledati kamo nas sve ovo vodi. Danas Široki Brijeg, a sutra možda već neko drugi...“, navodi se u saopštenju.

Ovo će sada sigurno zakomplikovati situaciju, posebno za ekipu Sarajeva, koja će se vjerovatno hitno podvrgnuti testiranju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC