• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dolazi nam Zvezda, jedan od najtrofejnijih klubova: Hofenhajm na divan način najavio meč u Ligi Evrope!

Autor mondo.rs

"Serijski šampion sa dugom istorijom", piše klub iz Sinshajma.

 Liga evrope najava Hofenhajm sajt Crvena zvezda jedan od najuspješnijih klubova svijeta Izvor: MN PRESS, Tomislav Mihajlovic/© MN press, all rights reserved

Crvenu zvezdu poslije "vječitog" derbija očekuju prvi izazovi u grupnoj fazi Lige Evrope.

Već u četvrtak (21.00) gostovaće u Njemačkoj protiv Hofenhajma, ekipe koja igra vrlo atraktivan fudbal i prva je koja je srušila šampionski Bajern (4:1) poslije 295 dana. Zbog toga će Zvezda puna poštovanja otputovati u Sinshajm, a unaprijed zna da respekt postoji i sa druge strane.

Hofenhajm je na vrlo lep način najavio duel sa istorijski gledano mnogo uspešnijim klubom, upoznavši svoje navijače sa tradicijom Crvene zvezde koja je blistava već 75 godina.

"Oni imaju 31 titulu prvaka države, 24 kupa, a osvojili su i Kup evropskih šampiona i Svjetsko klupsko prvenstvo 1991. godine. Crvena zvezda je jedan od najuspješnijih klubova na svijetu i 'izbacila' je mnogo sjajnih fudbalera koji su ostavili dubok trag u fudbalu", napisano je na zvaničnom sajtu Hofenhajma uz pomen sjajnih bivših igrača Zvezde.

Pomenuli su Dragana Stojkovića, Darka Pančeva, Roberta Prosinečkog, Sinišu Mihajlovića i Nemanju Vidića, a podsjećaju i da stadion nosi ime po legendarnom Rajku Mitiću.

Hofenhajm podsjeća i na Luku Jovića, aktuelnog igrača Real Madrida, koji je govorio o tunelu koji igrači moraju da prođu od svlačionica do izlaska na teren, a koga se protivnički igrači obično plaše, posebno atmosfere koja ih potom dočeka.

U tekstu o Crvenoj zvezdi spomenuli su naravno i "vječiti" derbi, ali i skorašnje rezultate i u evropska takmičenja kada su igrali protiv klubova iz Njemačke.

Bajern je bio mnogo moćan (6:0, 3:0), mnogo bolje je to bilo protiv Kelna (1:0, 1:0), a navijači Zvezde se nadaju da će sličan rezultat moći da vide i protiv Hofenhajma koji je poput crveno-bijelih takođe imao problema sa korona virusom u sopstvenim redovima.

Podsjetimo, osim Zvezde i Hofenhajma u grupi "L" su još Gent i Liberec.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC