• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Očekujem lijep meč, tako uvijek bude kad igraju Velež i Željo": Stari rivali prvi put u večernjem terminu u Vrapčićima

Autor Dragan Šutvić

"Očekujem meč pun naboja i kvaliteta", rekao je Amar Osim u najavi utakmice sa "rođenima"

 m:tel Premijer liga BiH 12. kolo Velež  Željezničar Izvor: Damir Hajdarbasic/www.fkz.ba

Subotnji program 12. kola m:tel Premijer lige BiH zatvoriće stari rivali još iz doba ex-yu fudbala, Velež i Željezničar.

Možda će vas zanimati

Dva tima su, u ovom trenutku, "komšije" na tabeli (Željezničar treći, Velež četvrti), a biće ovo prvi sudar "rođenih" i "plavih" u Vrapčićima pod svjetlošću reflektora, što je, u najavi utakmice, istakao i trener gostujućeg sastava Amar Osim.

"Očekujem jednu lijepu utakmicu, kao što to uvijek bude kad se ove dvije ekipe sastanu. Ne vidim razloga da se odstupi od te prakse, pogotovo što ćemo igrati pod svjetlošću reflektora, što će biti prvi put da Željo igra u večernjem terminu protiv Veleža u Vrapčićima, koji je 'pravi' fudbalski stadion, sa ovom novom tribinom. Nedostaje publika, zbog koje se i igra fudbal, ali mislim da će utakmica biti dobra, puna naboja, a nadam se i kvaliteta. Obje ekipe u svojim redovima imaju dovoljno dobrih pojedinaca i dovoljno razvijen stil igre da bi mogao da se očekuje kvalitet, a vidjećemo ko će se bolje snaći u toj utakmici", rekao je Osim na konferenciji za novinare, podvukavši da je stanje oko raspoloživog rostera bolje nego ranije.

"Bitno je da nam se priključilo par igrača na koje do sada nismo mogli da računamo. Sumnjam da ćemo moći da ih koristimo u punom  kapacitetu, a kad to kažem, mislim od početka protiv Veleža, ali i sljedeće subote. Ipak, iskreno se nadamo da će oni konkurisati za sastav u narednih par nedjelja, što bi nas popravilo dramatično jer je lakše da imate 17-18 igrača sposobnih za prvi plan nego 11-12 ili 13. Drago nam je što su, ne vjerujem da ćemo moći previše da ih koristimo, ali 20-30 minuta će nam biti od velike pomoći."

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 12. kolo

Subota:

Tuzla siti – Široki Brijeg

Olimpik – Zrinjski (14.30)

Velež – Željezničar (17.00)

Nedjelja:

Mladost – Borac (14.30)

Sarajevo – Krupa (17.00)

Radnik – Sloboda (19.05)

TABELA: Sarajevo (-1) 26, Borac 21, Željezničar (-2) 21, Velež 18, Široki Brijeg (-1) 17, Zrinjski (-2) 16, Tuzla siti 16, Sloboda 13, Mladost 13, Radnik 10, Krupa 7, Olimpik 3.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC