• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mladost nije ona ekipa sa početka sezone": Borac zna "sa kim ima posla", ali vjeruje u drugi kakanjski trijumf!

Autor Dragan Šutvić

Neće biti lako, ali Borčeve ambicije su jasne

 m:tel Premijer liga BiH 12. kolo Mladost Borac Vlado Jagodić Đorđe Ćosić najava Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

"Kakanjska nedjelja" je sjajno počela za fudbalere Borca – nedjelja će pokazati da li će tako i završiti!

Crveno-plavi su u srijedu, u osmini finala Kupa BiH, deklasirali Rudar rezultatom 1:6, a posljednjeg dana ove nedjelje će gostovati Mladosti, u okviru 12. kola m:tel Premijer lige BiH.

Možda će vas zanimati

Ipak, u najavi meča sa klubom iz kakanjskog naselja Doboj, gdje Borac nije trijumfovao od decembra 2015. godine, trener Banjalučana Vlado Jagodić osvrnuo se na prethodni Borčev meč u prvenstvu – lošu partiju u Bijeljini.

"Tamo smo postigli autogol poslije niza dobrih rezultata. Pogotovo me duša boli kad to analiziram u odnosu na sve ostale ekipe u 11. kolu. Imali smo najbolji posjed lopte, najviše duela i dodavanja, a u stvari nismo uradili ništa. Imali smo jedan šut u okvir gola koji čak nije bio ni šut, nego je lopta pogodila prečku jer se odbila kako ne treba. Namjerno to pričam jer želim da kažem da nam se to više nikad ne smije dogoditi", rekao je Jagodić na početku današnje konferencije za novinare.

Mladost, upozorava iskusni strateg, nije ona Mladost sa početka sezone, koja je u prvom kolu doživjela debakl na Gradskom stadionu (6:0).

"To mi svi dobro znamo. Kod njih je uslijedila promjena trenera, doveden je Miljanović koji je odavde sa naših prostora, i mislim da je uradio dobre stvari u posljednje vrijeme. Tačno je da ga nije išao rezultat dok se nije 'saživio' sa ekipom. Imali su četiri vezana neuspjeha, ali su u posljednje dvije utakmice zabilježili dva pozitivna rezultata. Oni vide svoje šansu, pogotovo što žele, pretpostavljam, da nam se revanširaju za prvo kolo koje smo ovdje ubjedljivo riješili i to je u fudbalu sasvim očekivano. Međutim, vjerujem da smo mi ponovo spremni da uvežemo seriju jer je ekipa protiv Rudara u Kaknju pokazala da se osvijestila poslije neuspjeha u Bijeljini i djelovali smo sasvim dobro."

A kada kaže dobro, prije svega misli u golgeterskom smislu.

"Volio bih da se ta efikasnost ponovi. Uvijek tražim od igrača da pokušamo da damo što više golova ako možemo, a da bismo to uradili, oni moraju da budu raspoloženi i aktivni prema protivničkom golu, odnosno da pokušavaju da šutiraju. Mi smo postigli dva lijepa gola u prvom poluvremenu i ja bih volio da tako bude i protiv Mladosti."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U najavi utakmice sa Rudarom, Jagodić je podvukao da očekuje "dijametralno suprotne" utakmice, a danas je podsjetio na tu izjavu.

"Naravno, ne mislim na rezultat, već na ambijent, kvalitet terena i protivničku ekipu. Mladost ima samo dva iskusna igrača, sve drugo je veoma mlado, poletno, rastrčano i, normalno, neiskusno i tu pomalo vidim našu šansu. Do pred sami kraj su gubili protiv Radnika, pa su to okrenuli, a to urade upravo takve ekipe. Radnik je, vjerujem, već bio siguran da ima tri boda u džepu i onda im se to osvetilo. Mi moramo, od ulaza na stadion, ne samo od početka da utakmice, da uđemo maksimalno ozbiljno u meč jer pristup često zna da odluči o konačnom ishodu", istakao je Jagodić.

Svjestan je trener banjalučkog premijerligaša "protiv koga ima posla" na MGM Farm Areni.

"Imao sam priliku da pogledam uživo njihovu utakmicu protiv Krupe, kad su pobijedili u gostima. Tu su pokazali sve ono što otprilike znam, a to su mladost, rastrčanost, kombinatorika, pas igra, nepredvidljivost... Alić, lijevi bek, izvodi sve prekide, šutira sa distance. Nikolić drži odbranu, ima pored sebe Mahmića, 17-godišnjeg štopera, kojeg u svojim redovima želi pola Premijer lige BiH. Vazda, Hiroš, Hadžić... sve to su mladi igrači do 21 godine puni naboja i koji žele da karijere usmjere ka dobrom."

Predstojeći meč idealna je prilika za crveno-plave da se učvrste na drugom mjestu i nastave sa ispunjavanjem cilja.

"Ovo nam je prilika da potpuno rasterećeni idemo na Tušanj. Poslije toga, znate i sami, dolaze nam tri derbija. Bilo bi idealno za nas da se učvrstimo na drugoj poziciji poslije ove utakmice i da čekamo derbije u takvom raspoloženju. Jedan zadatak smo ostvarili, a to sam rekao i igračima, a to je plasman u proljećnu fazu Kupa. Plasirali smo se u četvrtfinale, čekamo rivala na proljeće i sad možemo lagano da se okrenemo prvenstvu i razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici."

Stanje raspoloživog rostera je, navodi Jagodić, u ovom trenutku na visokom nivou.

"Subić je potpuno u kombinaciji, čak i za start utakmice. U Bijeljini sam mu dao određene minute, sad je odigrao jedno poluvrijeme protiv Rudara. Pokazalo se da je to to, radi dobro na treninzima i dobili smo u njemu još malo širine. Dejan Meleg je, definitivno, stekao pravo nastupa, ali naravno da ćemo dobro razmisliti o njegovom nastupu. Odradio je 4-5 treninga sa ekipom, pokazao je kvalitet, a neće biti iznenađenje ako bude starter, ali isto tako neće biti iznenađenje ni ako ga budem koristio posljednjih pola sata, tako da ćemo to još vidjeti. Raduje me i da je Dejan Bosančić krenuo da radi, ima zaštitu na toj operisanoj ruci. Daleko od toga da radi sa ekipom, radi odvojeno, ali radi. Kapiten Stojan Vranješ neće ni na ovu utakmicu putovati sa ekipom jer ga želim potpuno spremnog na Tušnju i biće sto posto spreman za tu utakmicu. Siniša Dujaković zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa. Igra dobro u posljednje vrijeme, postigao je izuzetno lijep gol u Kaknju. Za njegov izostanak postoji alternativa u Borovčaninu, Aci Raduloviću koji je odigrao čitavu utakmicu protiv Rudara na poziciji veznog igrača. Današnjim i sutrašnjim treningom ćemo pronaći dobitnu kombinaciju kako bismo ispunili cilj. I ova goleada u Kupu nam daje za pravo da se nadamo da će sve biti kako treba", zaključio je Jagodić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Na maksimalnu ozbiljnost poziva i Đorđe Ćosić, ali podsjeća, takođe, da su Borčeve ambicije jasne.

"Radi se o mladoj i poletnoj ekipi, sa nekolicinom iskusnih igrača. Moramo da imamo u vidu da to nije ekipa sa početka sezone, odnosno ona ekipa koju je pokosio korona virus. Izdigli su se i sad su oko sredine tabele, u sigurnoj zoni. Tražiće šansu i protiv nas da se stabilizuju, ali prevashodno naš cilj je da na svakoj utakmici, uz respekt prema Mladosti, idemo na pobjedu", rekao je Borčev lijevi bek.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 12. kolo

Subota:

Tuzla siti – Široki Brijeg

Olimpik – Zrinjski (14.30)

Velež – Željezničar (17.00)

Nedjelja:

Mladost – Borac (14.30)

Sarajevo – Krupa (17.00)

Radnik – Sloboda (19.05)

TABELA: Sarajevo (-1) 26, Borac 21, Željezničar (-2) 21, Velež 18, Široki Brijeg (-1) 17, Zrinjski (-2) 16, Tuzla siti 16, Sloboda 13, Mladost 13, Radnik 10, Krupa 7, Olimpik 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC