• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac PET GODINA ne zna za gostujući trijumf nad Mladosti!

Autor Dragan Šutvić

Podatak koji poziva na oprez

 FK Borac pet godina nije u gostima savladao Mladost DK Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Kakanjska nedjelja" sjajno je počela za fudbalere Borca – nedjelja će pokazati kako će završiti!

Izabranici Vlade Jagodića juče su, naime, deklasirali domaći Rudar, lidera m:tel Prve lige FBiH, rezultatom 1:6, i izborili nastup u četvrtfinalu Kupa BiH (3. mart), a ništa manje značajan ispit ih ne očekuje ni posljednjeg dana ove nedjelje, kada će na MGM Farm Areni ukrstiti koplja sa sastavom Mladosti.

Možda će vas zanimati

Biće to sudar sa ekipom koja je pred start sezone bila pogođena korona virusom, ekipom koja u prvom kolu "nastradala" u Banjaluci, primivši šest golova, ali i ekipom koja je nakon toga znatno digla formu, pa je na primjer, u okršajima sa sarajevskim vječitim rivalima osvojila četiri boda.

Mladost i Borac su, inače, u kakanjskom naselju Doboj snage odmjerili četiri puta – a "crveno-plavi" su trijumfovali samo jednom, i to u prvom međusobnom duelu na ovom stadionu, odigranom u decembru 2015. godine!

Tada je trener banjalučkog premijerligaša bio Željko Vranješ, a Borac je do trijumfa stigao poslije preokreta.

Mladost je povela u 77. minutu pogotkom Edina Husića i činilo se da su Banjalučani (koji su na kraju te sezone na kraju i ispali iz lige) na rubu poraza, ali su takav scenario, golovima u 86. i četvrtom minutu nadoknade, spriječili Uglješa Radinović i Lazar Marjanović.

Na naredno odmjeravanje snaga u Kaknju čekalo se do 4. novembra 2017. godine, kada je Mladost trijumfovala rezultatom 2:1, uz dva pogotka Abida Mujagića, dok je za Borac gol postigao Mahir Karić.

U martu 2018. godine, u utakmici Lige za opstanak, bilo je 2:0 za Kakanjce, koji su oba gola postigli u finišu meča – preko Dalibora Pandže u 85. i Filipa Arežine u 90. minutu.

I na kraju, u četvrtom kakanjskom duelu, igranom 10. novembra prošle godine, Borac je poveo pogotkom kapitena Stojana Vranješa sa bijele tačke u 27. minutu, ali nije to bilo dovoljno za trijumf, obzirom da je 13 minuta prije kraja crveno-plavu odbranu matirao Nedim Hadžić.

Naravno, znajući činjenicu da je u sezonama 2016-17 i 2018-19 Borac poslije ispadanja iz Premijer lige BiH nastupao u Prvoj ligi Republike Srpske, treba, svakako, reći da klub iz Platonove ulice za gostujuću pobjedu nad Mladosti ne zna skoro pet godina...

Da li je SAD vrijeme?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC