O uklapanju Amerikanca

Zvezda čeka Real, Obradović čeka O'Brajanta: Imamo velikog igrača, "kliknućemo" i sa njim

Autor Mladen Šolak

"On sigurno donosi kvalitet više, bez obzira na to kako je izgledalo u prethodnim mečevima", uverava Zvezdin trener u najavi meča

Izvor: kkcrvenazvezda.rs/Screenshot

Crvena zvezda sklopila je krajem oktobra sastav svog tima dovođenjem krilnog centra Džonija O'Brajanta, koji je u prvim mečevima očekivano oscilovao.

Amerikanac nesumnjivog kvaliteta pokazao je protiv Himkija i Bajerna raznovrsnost u napadu, ali je i imao faze u kojima je bio u kontraritmu i u kojima nije pomagao ekipi.

Trener crveno-belih Saša Obradović imaće strpljenja da ga sačeka i polako uklopi u sistem igre koji je izgradio tokom leta i koji je dobio potvrdu i pobedom protiv Asvela u Francuskoj u utorak.

"Nedostatak O'Brajanta u prošloj utakmici je minus u odnosu na tu hemiju koju tražimo, ali opet bih naglasio da ćemo u njemu sigurno da imamo velikog igrača i veliku pomoć. Biće balans spoljne i unutrašnje linije i mislim da ćemo vremenom još bolje da kliknemo".

Nakon što zbog pravila Evrolige nije mogao da nastupi protiv Francuza, jer u prvobitnom terminu tog meča nije bio član Zvezde, O'Brajant će biti u timu u petak protiv Reala.

"Videćemo u kojoj meri i na koji način ćemo ga uključivati. Sigurno je to kvalitet više, bez obzira na to kako je izgledalo u prvim utakmicama. U određenim momentima je dominirao, a u nekim momentima nas usporio, ali izuzetno sam zadovoljan imajući igrača takvog nivoa".

Izvor: kkcrvenazvezda.rs

Analizirajući ekipu Reala, koja takođe ima skor 3-4 i u "Pioniru" neće imati Fabijana Kozera i Entonija Rendolfa, Obradović je rekao...

"Real je Top 4 ekipa i možda i favorit u Evroligi, iako to možda na početku nisu pokazali. Imaju imena i pravo da se tako ponašaju. Biće vrlo teška utakmica. Mislim da je mnogo važno da budemo pametni, da se ponove neke dobre stvari koje su se dogodile u prošloj iskoristimo, ali i da ne budemo nestrpljivi. Naravno, ASVEL i Real nisu ista ekipa. Real je iskusan i zna dobro da koristi propuste u odbrani i napadu", dodao je Zvezdin trener.

Pogledajte deo Zvezdinog treninga i poslušajte poruke Obradovića, Branka Lazića i Duopa Rita. Duel crveno-belih i "kraljevskog kluba" biće odigran u petak od 19 časova.