SLUŽBENI REZULTAT

Borac stigao do prve pobjede u Drugoj ABA ligi, poraz Širokog od domaćina

Autor Bojan Jakovljević

Kompletirano je drugo kolo regionalne ABA 2 lige.

Izvor: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca službenim rezultatom 20:0 stigli su do prve ovosezonske pobjede u Drugoj ABA ligi.

Kako je od ranije poznato, zbog nedolaska Gorice na Zlatibor, svi protivnici hrvatskog tima, koji ima mnogo problema sa zaraženim igračima, uknjižiće pobjedu administrativnim putem, pa su tako Banjalučani danas i zvanično na svoj konto dodali dva boda.

Podsjetimo, u prvom meču u "balonu" u Čajetini, banjalučki "crveno-plavi" doživjeli su nesrećan poraz od Sparsa 88:90, iako su imali priliku da u posljednjem sekundu dođu to trijumfa, ali je Amerikanac Džonatan Dejvis promašio šut za tri poena.

Borčevci će odmarati do ponedjeljka, kada će se od 17 časova suprotstaviti domaćem Zlatiboru, dok će u srijedu u istom terminu igrati protiv MZT-a iz Skoplja.

Tim Zlatibora večeras je u drugom kolu porazio Široki 88:80, te uz Studentski centar i Sparse zadržao stoprocentan učinak.

Zlatibor - Široki
Izvor: Youtube/ABA j.t.d

Dragoslav Papić predvodio je protivnički sastav sa 20 poena, dok Širokobriježanima nije bila dovoljna ni odlična partija Rašana Dejvisa i Darija Drežnjaka da izbjegnu prvi ovosezonski poraz (u prvom kolu trebalo je da igraju sa Goricom, ali su i oni taj meč dobili 20:0).

Amerikanac je meč završio sa 26 poena, dok je Drežnjak ostvario dabl-dabl učinak, postigavši 25 poena i uhvativši deset lopti. Zapažen nastup imao je i Lovro Buljević, koji je ubacio 18 poena, te imao sedam skokova.

Široki će u trećem kolu, u nedjelju, odmjeriti snage sa ekipom MZT-a iz Skoplja.

TABELA: Univerzitetski centar 4, Spars 4, Zlatibor 4, Borac 3, Široki 3, MZT 3, Mladost 3, Sloboda 3, Podgorica 3, Lovćen 3, Rabotnički 3, Sutjeska 2, Helios 2, Gorica 2.