Jure pobedu

Partizanu je frka u ABA ligi, Mega mora da padne!

Autor Goran Arbutina

"Neugodan su protivnik, moraćemo da odigramo dobru odbranu"

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Situacija nije sjajna, ali se mora dalje.

Košarkaši Partizana poslije petog poraza u ABA ligi od Mornara sastaju se sa Megom koja je predvođena mladim Filipom Petruševom srušila Split.

Trener crno-bijelih, Sašo Filipovski za protivnika u 10. kolu ABA lige je imao samo riječi hvale i vjeruje da će njegov tim morati da se pomuči kako bi zabilježio trijumf.

"Mega ove godine ima dobru ekipu, dobro su trenirani, imaju odličnog trenera koji zna košarku. Imaju mlade igrače koji dobro prate taj sistem", istakao je Filipovski čiji će Partizan morati da se izbori protiv kako on kaže "stvarno brze" ekipe.

"Neugodan su protivnik i moraćemo da odigramo vrlo dobru odbranu, da spriječimo njihove kontranapade, pošto su stvarno mnogo brzi, da dobro branimo jedan na jedan i pikenrol, koji igraju iz više uglova" otkrio je dio plana trener Partizana.

"U napadu ćemo morati još preciznije i konzistentnije da razvučemo to što želimo na 40 minuta. To je naša želja, čeka nas izazov da protiv mlade i brze ekipe igramo precizno", zaključio je Filipovski.

Plejmejker crno-bijelih, Ognjen Jaramaz koji se vratio nakon povrede vjeruje da su on i njegovi saigrači favoriti u utakmici sa Megom.

"Mi dolazimo iz još jedne važne pobjede u Evrokupu, mislim da nam je forma u usponu i da smo favoriti u ovom meču. Moramo da pobijedimo, s obzirom na naše ciljeve u ABA ligi", jasno je naveo Jaramaz, nekadašnji košarkaš Mege.

"Ekipa Mege igra vrlo dobro ove sezone, imaju centarski par koji igra fantastično i iskusnog pleja Tepića koji vodi ekipu. Prikazali su fantastične partije i u taj meč moramo da uđemo sa velikim respektom, iako su mlada ekipa", zaključio je o svom bivšem timu plejmejker Partizana.

Crno-bijeli su peti na tabeli sa četiri pobjede i jednim više porazom, dok Mega ima znatno bolji skor sa sedam trijumfa i dva poraza, pa je tako druga na tabeli ABA lige.

Utakmica se igra u subotu od 19.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica".

(MONDO/Beta)