• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac ide na Tušanj po pobjedu za kraj polusezone: Završni utisak je najvažniji!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Biće rovovska borba, može da se desi i da padnu sve taktike, znamo šta znači igrati u blatu. Ali spremamo se za to", rekao je trener Borca Vlado Jagodić pred duel sa Tuzla sitijem.

 Mtel Premijer liga BIh 19 kolo Tuzla siti Borac najava Jagodić Ziljkić tri boda na Tušnju Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac u okviru 19. Kola M:tel Premijer lige BIH u nedjelju od 13 časova gostovaće ekipi Tuzla siti i pokušati da upiše četvrtu gostujuću pobjedu ove sezone.

Crveno-plavi na posljednja tri meča upisali su dva remija i trijumf, dok je Tuzla siti doživi tri poraza i to ej apostrofirao trener Borca na konferenciji meča koja je imala prilično ozbiljan ton jer je strateg Borca saopštio da je dobio prijetnje smrću.

Možda će vas zanimati

"Oni imaju tri vezana poraza, mi tri utakmice bez poraza. Njima će poraz biti kraj svih nadanja za Evropu, nama pobjeda nastavak pozitivnih rezultata", rekao je Jagodić i dodao da je Tuzla siti jako opasna ekipa.

"Opasnost prijeti iz svih pravaca uzimajući u obzir da su mnogo uložili u ekipu, da su doveli klasne igrače. Kod njih nema forsiranja mladih igrača, već su to prekaljeni profesionalci iz raznih država. Među rijetkim ekipama su koja je potpuno privatna. Cijenim to što oni rade, sigurno da tri poraza koji su doživjeli u nizu njih nikako ne može zadovoljiti i zato sam malo i slikovito rekao iz svih pravaca dolazi opasnost“.

On je rekao da njegovi igrači moraju biti oprezni i svjesni težine utakmice.

"Najavljuje se i kiša, znamo šta je Tušanj, biće rovovska borba, može da se desi i da padnu sve taktike, znamo šta znači igrati u blatu. Ali spremamo se za to, ko god dobije priliku mora da zna da je završni utisak je najbitniji i da smo mi u ovom trenutku trećeplasirani i da je to neka granica naših ciljeva. Ako budemo 'kilavi' kao u Bijeljini i u Širokom Brijegu,pa donekle i u Krupi onda nećemo dobro završiti. Znamo koliko žele da nas pobijede. Svjesni smo svega, uvažavam sve protivnike, najbitnije je da mi budemo mi i koja će napokon na gostujućem terenu odigrati do posljednjeg atoma snage. Optimista sam, biće teško naravno, ali pozitivan rezultat bi zaokrzužio pozitivnu priču u ovoj polusezoni", zaključio je Jagodić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Krilni napadač Borca i reprezentativac BIH Almedin Ziljkić istakao je da on i saigrači žele pobjedom da obezbijede treće mjesto pred odlazak na zimsku pauzu.

"Kao da smo juče krenuli u sezonu, a već je kraj polusezone. Možemo biti jako zadovoljni, jer od petog do drugo mjesta je sve u dva, tri boda i ništa nije nedostižno. Našom pobjedom protiv Tuzla sitija bi ostali na trećem mjestu, možda i sa bodom, ali se nadam da ćemo osvojiti tri. Zaslužujemo tri boda“, rekao je Ziljkić.

U meč protiv svog bivšeg kluba ulazi bez emocija.

"Ne osjećam animozitet premo svom bivšem klubu, samo mislim da smo kvalitetnija ekipa. To smo dokazali i ovdje kada smo igrali i nadam se da ćemo sa tri boda da odemo na odmor, a nakon zimskih priprema da se vratimo još jači i da popnemo stepenicu više i da završavamo među tri najbolje ekipe. To zaslužujemo", istakao je Ziljkić.

M:tel Premijer liga BIH, 19. kolo:

Subota

Olimpik - Radnik
Krupa - Željezničar
Sarajevo - Sloboda

Nedjelja

Tuzla siti – Borac
Velež – Mladost
Široki Brijeg – Zrinjski

Tabela: Sarajevo 42, Željezničar 36, Borac 32, Ztrinjski 32, Široki Brijeg 31, Velež 30, Tuzla siti 24, Sloboda 22, Mladost 19, Radnik 15, Krupa 10, Olimpik 10

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC