OPET U ABA LIGI

Birča našao novi klub, ali nije Igokea! Partizan ga otpisao, a sada je u ekipi koja zna kako se pobjeđuju crno-bijeli

Autor Tamara Ranković

Poslije pauze "srebrni orao" ponovo izlazi na parket

Izvor: VLADIMIR MARKOVIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Nakon što ga je Partizan iznenadio otkazom, košarkaš Stefan Birčević nastaviće karijeru u klubu koji se takmiči u ABA ligi.

Pričalo se da će obući dres Igokee, ali Birča će ipak igrati za Borac iz Čačka, koji trenutno ne bilježi dobre rezultate u regionalnom takmičenju, pa u bivšem krilnom centru crno-bijelih kraj Morave vidi značajno pojačanje.

Čačanski Borac u osam kola imao je samo jednu pobjedu i to protiv Partizana. Nakon tog trijumfa ređali su samo poraze.

Nakon dogovora sa ekipom Marka Marinovića, Birčević je istakao da u tom timu svi rade dobar posao.

"Svi odrađuju dobar posao bez obzira na neke poraze koji su posljedica nesrećnih okolnosti. Ne vidim meč gdje su podbacili i svaki navijač kluba mora biti ponosan na ove momke. Odlično rade, bore se, imaju znanje i pitanje je časa kada će da prelome", rekao je nekadašnji košarkaš Paritzana.

Za budućeg trenera takođe nije imao zamjerke.

"Sa Markom Marinovićem Malinom sam veliki prijatelj. Igrali smo zajedno u Radničkom iz Kragujevca. Znam kakav je bio igrač, kakav je čovjek, koliko je znao košarku, koliko nam je tada pomagao. Sad znanje prenosi na mlade momke iz Borca", istakao je Birča.

Stefan Birčević je nastupao je za reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, zatim na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru 2016. Naredne godine nosio je nacionalni dres na Evropskom prvenstvu, a na sva tri pomenuta takmičenja sa reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju.

Sa Partizanom je osvojio Kup Radivoja Koraća za sezonu 2020, dok je uz crno-bijele prošle godine došao i do titule Superkup ABA lige.

Birča će u Borac unijeti iskustvo, pa će tako možda pomoći timu iz Čačka da obezbijedi bolju poziciju na tabeli. Trenutno su na 11. mjestu.

(mondo.rs)