• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama i poraz FMP-a na debiju novog trenera: "Panteri" imali šut za pobedu, pa pali u produžetku!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U prvoj utakmici pod vođstvom Bojana Đerića, ekipa iz Železnika kod kuće izgubila od gostiju iz Hrvatske

 FMP - Zadar 89:99 ABA liga Izvor: MN PRESS

FMP je posle tri i po godine promenio trenera, ali "šok terapija" nije trgla ekipu. U utorak uveče je na svom terenu izgubila protiv Zadra, u dramatičnoj završnici, posle dodatnih pet minuta utakmice:

FMP - ZADAR 89:99 (19:15, 20:23, 24:21, 19:23, 7:17)

Možda će vas zanimati

Novi trener "pantera" Bojan Đerić debitovao je porazom, mada je njegov tim u poslednjih 18 sekundi četvrte četvrtine imao napad za pobedu. Filip Čović je bio na klupi zbog pete lične greške, a odgovornost je u tim trenucima preuzeo Nemanja Nenadić, pokušao da pogodi za dva posle prodora, ali je lopta završila na obruču.

Usledio je dodatni period i u njemu trojke Amerikanca Kodija Džastisa i Dominika Mavre koje su "prelomile" završnicu na dva minuta pre kraja, kada je Zadar poveo nedostižnih 93:82.

Ekipa Veljka Mršića ostvarila je važnu pobedu posle velikog preokreta, jer je FMP posle zakucavanja Marka Pecarskog na početku 36. minuta vodio značajnih 75:65. Ipak, Dalmatinci su tada zatražili tajm-aut i našli način da brzo počnu da "tope" tu prednost srpskog tima.

Džastis je od tog trenutka postigao osam poena u seriji kojom se Zadar vratio na 81:81 i uveo meč u potpuno otvorenu završnicu. Bilo je potrebno da ekipe odigraju 45 minuta da bi bio odlučen pobednik, a Zadar je u produžetku imao preciznije adute, spremne da ostvare "brejk" u Beogradu.

Mavra je bio prvi strelac utakmice sa 23 poena i 11 asistencija, bivši krilni centar FMP-a Aleksandar Bursać dao je 19 za Zdar, a Džastis i Karter dali su po 18 i 16.

Sa druge strane, Nenadić je bio prvi strelac Zvezde sa 18 poena, iako uz loše procente šuta (4/17 iz igre), a oporavljeni Filip Čović je posle vidljive povrede oka dodao 14 uz 10 asistencija.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC