• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne gradi se karakter kad je sve lepo": Filipovskom drago jer je tim ostao zajedno i na kraju nekako pobedio

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Imali smo sreće, a Mega je odigrala odlično"

 "Ne gradi se karakter kad je sve lepo": Filipovskom drago jer je tim ostao zajedno i na kraju nekako Izvor: MN PRESS

Uspeo je nekako Partizan da iščupa pobedu protiv Mege u meču u kome je gubio 33 minuta i da konačno slavi u neizvesnoj završnici posle dva vezana poraza od pola koša razlike.

Trener Sašo Filipovski priznao je da je njegov tim imao sreće i istakao da se karakter nikada nije gradio kad sve ide kako treba.

Možda će vas zanimati

"Moramo da čestitamo Megi na na vrhunskoj predstavi, pogotovu u prvom poluvremenu. Davali smo poene u napadu, ali u odbrani nismo našli pravo oružje da zaustavimo njihovu igru. Imali smo mnogo problema sa kontranapadom, odbranom pik en rola i njihovim skokom u napadu. Na poluvremenu smo se dogovorili da držimo tu koncetraciju, da ne gubimo nadu, da je ipak to utakmica koja se igra 40 minutu i u drugom poluvremenu smo primili eto 27 poena, odigrali čvršće u odbrani, i na kraju sa srećom dobili ovu utakmicu", rekao je Filipovski posle utakmice.

Partizan je slavio pošto je u poslednjem minutu Rašon Tomas prvo blokirao zicer polaganje Filipa Petruševa, a onda i pogodio koš 0,6 sekundi pre isteka napada. Pre toga su crno-beli gubili od Crvene zvezde i Mornara sa po poenom razlike.

"Partizan je ove sezone više puta izgubio na jedan poen, a to se neki put vraća. Zadovoljan sam pobedom, zadovoljan sam što smo zadržali koncentraciju i mirnoću, jer u ovim situacijama se gubi nada, dolazi do frustracija i konflikta. To se danas nije desilo, ekipa je ostala zajedno, nismo izgubili nadu, borili smo se do kraja i napravili preokret. Evo, Tomas koji je imao 1/9 iz igre, pogodio je taj šut za pobedu. Čestitam mojim igračima na vraćanju i Megi na odličnoj igri", rekao je Filipovski.

Tomas je doneo pobedu, ali tim nijednom nije padao, iako je gubio skoro sve vreme, da li mislite da je to dobar znak?

"Ja se nadam da je to dobar znak, čaša je uvek pola puna ili pola prazna. Lako je biti general posle ovakve pobede, danas smo mi bili srećniji. U životu treba raditi, nadati se i verovati, mislim da je to jedini put, a šta će zvezde pokazati. Mislim da će zvezde na kraju nagraditi one koji su pošteni i koji rade. Danas smo imali sreću i srećni smo zbog toga", kazao je trener Partizana.

Obično se kaže da igranje ovakvih završnica gradi karakter i mentalitet ekipe…

"'Majndset' se nikad nije gradio kad je bilo sve lepo. Kada pogledamo istoriju Evrolige, koje su se provukle među 16 ili među osam, od Makabija do Panatinaikosa, pa su na kraju su slavile. Ne verujem da ekipe koje stalno pobeđuju i nemaju padove kroz sezonu da mogu da osvoje prvenstvo. Pametni uče, ja se nadam da smo mi pametni, da ćemo naučiti pouku iz svake utakmice i da ćemo napredovati. Postoje utakmice gde pobeđuješ i utakmice gde učiš. Imamo dosta za naučiti", rekao je Sašo Filipovski.

Trener Mege Vladimir Jovanović ocenio je da je meč bio dobar, ali da su presudila dva ofanzivna skoka Partizana, iako je njegov tim bio bolji u tom segmentu igre (39:28).

"Bila je dobra utakmica od početka do kraja. U drugom poluvremenu smo imali problema sa agresivnošću Partizana i pre svega skokom, iako smo u konačnom zbiru dobili najbolju skakačku ekipu u ABA ligi. Na kraju nismo odgovorili dovoljnom preciznošću kada su pojačali agresivnost.
Normalno da su presudila dva ofanzivna skoka, imali su tajming kad da ih uhvate i prelomili su ne u poslednjoj sekundi, nego u šest desetinki", rekao je Jovanović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC